Uzmanından Kanser Tedavisi Uyarısı: Tamamlayıcı Tedaviler Hekim Kontrolünde Olmalı

Uzmanından Kanser Tedavisi Uyarısı: Tamamlayıcı Tedaviler Hekim Kontrolünde Olmalı

Medicana Sağlık Grubu Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Ahmet Büyükyörük, kanser tedavisinde tamamlayıcı yöntemlerin sadece kemoterapi ve radyoterapinin yan etkilerini hafifletmeye yardımcı olabileceğini vurguladı.

Medicana Sağlık Grubu Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Ahmet Büyükyörük, kanser tedavisi sürecinde tamamlayıcı tedavi yöntemlerinin kemoterapi ve radyoterapinin yan etkilerini hafifletmeye yardımcı olabileceğini belirtiyor.

Ancak, Uzman Dr. Büyükyörük, bu yöntemlerin kanseri tedavi etme konusunda kesin kanıtlar olmadığını ve hekim kontrolü dışında kullanılan ürünlerin risk taşıdığını vurguluyor. Özellikle doğal ürünlerin güvenli olmayabileceği konusunda uyarıda bulunan uzman, herhangi bir tamamlayıcı tedavi türünü kullanmadan önce doktora danışılması gerektiğini ifade ediyor.

Kanser tedavisi devam ederken vitamin kullanımının da doktora danışılarak gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Dr. Ahmet Büyükyörük, bazı doğal ürünlerin kanser tedavisi sürecindeki etkileşimleri nedeniyle risk taşıyabileceğine dikkat çekiyor. Örneğin, sarı kantaronun bazı kanser ilaçlarıyla etkileşime girebileceğini ve yüksek dozda C vitamini almanın radyoterapi ve kemoterapinin etkisini değiştirebileceğini belirtiyor.

Uzman, kanser tedavisindeki psikolojik ve fiziksel yan etkileri hafifletmek amacıyla kullanılabilecek yöntemleri de sıralıyor. Fiziksel aktivite, diyet, diyet takviyeleri, zihin-beden yöntemleri, akupunktur ve masaj terapisi gibi yöntemlerin, geleneksel tedavi ile birleştirilerek hastaların fiziksel, duygusal ve ruhsal sağlığını destekleyebileceğini belirtiyor.

Sonuç olarak, Dr. Ahmet Büyükyörük'ün vurguladığı gibi, kanser tedavisi sürecindeki tamamlayıcı tedavi yöntemlerinin kullanımı, ancak hekim kontrolünde ve onayıyla gerçekleştirilmelidir. Bu tedavilere başlamadan önce doktorla iletişim kurmak, hastaların sağlıkları açısından büyük önem taşımaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.