Uşak Üniversitesinde yeni eğitim öğretim yılı sevinçle karşılandı

Uşak Üniversitesinde yeni eğitim öğretim yılı sevinçle karşılandı

Uşak Üniversitesinin 30 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdiği "2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Programı" şenlik havasında geçti.

Uşak Üniversitesinin 30 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdiği "2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Programı" şenlik havasında geçti. Sağlık, Kültür ve Spor Daire başkanlığı koordinasyonunda gerçekleşen program öğrencilerin okula uyum sürecini kolaylaştırdı.

Programda otogarda karşılamadan kampüste simit, ayran ikramına rektör öğrenci buluşmasından öğrenci topluluklarının tanıtımına kadar birbirinden farklı ve faydalı etkinlikler gerçekleştirildi.

Bir ülkenin kalkınması için eğitimli ve vizyonu olan gençlerin önemini vurgulayan Uşak Üniversitesi, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında üniversiteye yeni başlayan öğrencileri 30 Eylül, 1-2 Ekim tarihlerinde otogarda karşılayıp yerleştikleri yurtlara ulaştırdı.

Eğitim Öğretimin başladığı 2 Ekim tarihinde ise üniversite kampüsüne kurulan stantlarla öğrencilere Uşak tarhanası, simit, çay ve ayran ikram edildi. Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, üniversitenin ilk gününde kampüsteki kafe ve kantinlerde gençlerle sohbet etti. Öğrencilerin ilk gün heyecanına ortak olan Rektör Savaş, her zaman öğrencilerin yanında olacaklarının altını çizdi.

"Ne iyi yaptınız Uşak Üniversitesini tercih etmekle"

Oryantasyon programının en önemli kısmını ise rektör öğrenci buluşması etkinliği oluşturdu. Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen buluşmada Uşak Üniversitesi tanıtım filmi gösterildikten sonra Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, bir konuşma yaptı.

Buluşmaya Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş'ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş, Prof. Dr. Lütfi Özav, Genel Sekreter Doç. Dr. Sinan Gürcüoğlu, fakültelerin dekanları, yüksekokulların müdürleri, akademisyenler ve birinci sınıf öğrencileri katıldı.

Konuşmasına "Ne iyi yaptınız Uşak Üniversitesini tercih etmekle" diyerek başlayan Rektör Savaş, "İnanıyorum ki 4 yıl sonra buradan mezun olurken "iyi ki gelmişim" diyeceksiniz. Uşak Üniversitesi çok genç bir üniversite olmasına rağmen çok kısa bir sürede Türkiye'nin en gözde üniversitelerinden biri haline gelmiştir.Yükseköğretim Kalite Kurulu'ndan (YÖKAK) kurumsal akreditasyon belgesialmaya hak kazanan sayılı üniversitelerden biriyiz. Dünyanın en önemli akredite kuruluşlarının listesinde yer alıyoruz. Uşak Üniversitesi kampüsüyle de öne çıkıyor. Kampüsümüz tüm ihtiyaçlarınıza cevap verecek şekilde; spor tesislerimiz, kütüphanemiz, sınıflarımız, laboratuvarlarımız sizleri bekliyor. Size bu imkanları sunan milletimiz sizden başarılar bekliyor; ülkemizin adını uluslararası alanda duyurmanızı, katma değeri yüksek projeler yapmanızı, kısacası bu ülke için çalışmanızı bekliyor" dedi.

"Gelecekte yapacaklarınızı bugünden planlayın."

Gençlere üniversite hayatıyla ilgili tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Ekrem Savaş şunları söyledi: "Çok çalışın. Kendinizi geliştirin. Bol bol kitap okuyun. Sınıfınızda en iyi öğrenci olun. Gelecekte yapacaklarınızı bugünden planlayın. Yoksa son sınıfa geldiğiniz zaman çok şey kaçırmış olursunuz. Gelecekte ne olacaksanız bugünden karar verin. Bunun yanında yabancı dil öğrenmeye önem verin. En az bir yabancı dil öğrenin. Dünya ile yarışmak için teknoloji öğrenin. Rakipleriniz çok fazla. Bugün kendinizi ne kadar geliştirirseniz yarınınız o kadar güzel olur."

Prof. Dr. Savaş, konuşmasında Uşak Üniversitesinin öğrencilerinin iş hayatına ve akademik dünyaya hazır olması için yaptıkları çalışmaları da tek tek anlattı: "Fakültelerimizin danışma kurulları var. Sektörün ihtiyacı olan öğrencileri yetiştirmek için. Bunun yanında "Çok sosyalim" diye bir projemiz var. Biz öğrencilerimize iki tane diploma veriyoruz. Birincisi dünyanın her yerinde geçerliliği olan üniversite diploması diğeri ise öğrenciliğiniz boyunca katıldığınız seminerlerin, konferansların listesinin yer aldığı bir diploma. Bu diploma ile kendinizi nasıl geliştirdiğinizi ve mesleğinize nasıl hazırlandığınızı gösteriyoruz."

"Rektör İletişim Sistemi" üzerinden bana direkt ulaşabilirsiniz"

Her bir öğrenciyi kendi evladı gibi gördüğünü söyleyen Rektör Savaş, tüm sorunlarında öğrencilerin yanlarında olduklarını söyledi. Savaş, "Rektör İletişim Sistemi" üzerinden bana direkt ulaşabilirsiniz. Aileleriniz sizleri bize emanet etti. Sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Sorunlarınız olduğunda farklı kişilere ya da kuruluşlara değil bizlere ulaşın. Sizlerin sağlığı ve güvenliği bizim için önemli" dedi.

Rektör Savaş, öğrencilerle bol bol sohbet etti

Konuşmasının ardından, rektörlük önünde kurulan stantta öğrencilere döner, ayran ikram eden Rektör Savaş, öğrenci topluluklarının açtığı stantları tek tek gezip çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Rektör Savaş'ı aralarında görmekten mutlu olan öğrenciler Prof. Dr. Ekrem Savaş'la tanışıp bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

Uşak Üniversitesinde yeni eğitim öğretim yılı sevinçle karşılandı

Uşak Üniversitesinde yeni eğitim öğretim yılı sevinçle karşılandı

Uşak Üniversitesinde yeni eğitim öğretim yılı sevinçle karşılandı

Uşak Üniversitesinde yeni eğitim öğretim yılı sevinçle karşılandı

Uşak Üniversitesinde yeni eğitim öğretim yılı sevinçle karşılandı

Uşak Üniversitesinde yeni eğitim öğretim yılı sevinçle karşılandı

Uşak Üniversitesinde yeni eğitim öğretim yılı sevinçle karşılandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.