2024 KPSS Lisans Sınavı Başvuru Tarihleri ve Oturum Programı Açıklandı

2024 KPSS Lisans Sınavı Başvuru Tarihleri ve Oturum Programı Açıklandı

ÖSYM, 2024 KPSS Lisans Sınavı için başvuru tarihlerini ve oturum programını duyurdu. Başvurular 3-15 Mayıs arasında yapılacak. Sınav tarihleri ve detaylar haberimizde.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2024 Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) Lisans düzeyi oturumları için başvuru tarihlerini ve sınav programını açıkladı.

Yapılan duyuruya göre, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu ile Eğitim Bilimleri oturumu 14 Temmuz 2024'te gerçekleştirilecek. Alan Bilgisi oturumları ise 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılacak. Öğretmenlik alanında atama hedefleyen adaylar için Öğretmenlik Alan Bilgisi oturumu (ÖABT) ise 4 Ağustos 2024'te düzenlenecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı din hizmetlerinde görev almak isteyen adayların katılacağı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül 2024'te gerçekleşecek.

Başvurular 3 Mayıs ile 15 Mayıs tarihleri arasında yapılabilecek. Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla gerçekleştirebilecekleri gibi "https://ais.osym.gov.tr" adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması'ndan da yapabilecekler.

ÖSYM yetkilileri, adayların sınavın sabah oturumuna katılma zorunluluğunu hatırlatarak, diğer oturumlara katılıp katılmayacaklarına kendilerinin karar vereceğini belirtti. DHBT'ye başvurular ise 9-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler