Yetenek avcıları Karapınar’da tarama yaptı

Yetenek avcıları Karapınar’da tarama yaptı

Karapınar Gençlik Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, çocukların spor yeteneklerini keşfediyor.

Konya'nın Karapınar ilçesinde, çocukların spor branşlarına yönlendirilmesi ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmeleri amacıyla önemli bir adım atıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın önderliğinde gerçekleşen çalışma kapsamında, Karapınar Gençlik Merkezi salonunda düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü.

Yetenek avcıları Karapınar’da tarama yaptı

Programın ilk aşamasında, çocukların spor yeteneklerini belirlemek için 10 farklı parametre üzerinde testler ve ölçümler yapıldı. Boy, kilo, kulaç uzunluğu gibi temel ölçümlerin yanı sıra esneklik, el kavrama kuvveti, dikey sıçrama, çeviklik ve sürat gibi yetenekler de değerlendirildi.

İkinci aşamada ise spora özel yetenekleri olan çocuklar, 10 aylık bir Sporcu Gelişimi ve Eğitimi Programı'na alınacaklar.

Yetenek avcıları Karapınar’da tarama yaptı

Üçüncü aşamada ise daha kapsamlı testlerle dayanıklılık, koordinasyon, denge ve görsel reaksiyon gibi kapasiteler ölçülecek.

Sonuç olarak, çocukların en uygun spor branşları belirlenecek ve tamamlayıcı olarak spor karneleri verilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler