"Uluslararası İstanbul Bale Yarışması ve Festivali"

"Uluslararası İstanbul Bale Yarışması ve Festivali"

İSTANBUL (AA) - Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce iki yılda bir düzenlenen Uluslararası İstanbul Bale Yarışması ve Festivali'nin ödül töreni...

İSTANBUL (AA) - Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce iki yılda bir düzenlenen Uluslararası İstanbul Bale Yarışması ve Festivali'nin ödül töreni 13 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Genç dansçıların uluslararası platforma taşınmasına fırsat yaratan ve bu yıl 5. düzenlenen etkinlik, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda yapılacak.

Bugün başlayan etkinliğe, Ukrayna, Brezilya, Bulgaristan, Kırgızistan, Japonya, Rusya, Güney Afrika, Avustralya, Letonya, Kazakistan, Kanada, Güney Kore ve Türkiye'den katılan yarışmacılar Küçükler ve Büyükler- Kız ve Erkek- kategorilerinde yarışacak.

Ünlü balet, koreograf Vladimir Malakov'un jüri başkanlığını üstlendiği yarışmada, Szakaly György, Geyvan McMillen, Mikko Pekka Nissinen, Ceyhun Özsoy, Risima Risimkin, Meriç Sümen, Gulzhan Tutkibayeva, Mihaela Vieru ve Samuel Würsten jüri olarak yer alacak.

Yarışmanın "Küçükler" ve "Büyükler" kategorilerindeki yarı finaller yarın ile 10 Temmuz'da yapılırken, final 12 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Büyükler kategorisi birincisinin dört bin, küçükler kategorisi birincinin üç bin avro alacağı yarışmada, tüm yarışmacılara katılım diplomasının yanı sıra TÜRKSOY özel ödülü verilecek.

Merkezi Rusya'da bulunan "Uluslararası Bale Yarışmaları Federasyonu" (IFBC) tarafından 17 Haziran 2009'da oybirliğiyle üyeliğe kabul edilen yarışma, 2014'te festivalle taçlandırıldı.

Etkinlik kapsamında İstanbul, Antalya ve İzmir Devlet Opera ve Balesi dans toplulukları, 11 Temmuz'da "Dansın Rengi" isimli modern dans gösterisini sahneleyecek.

Yarışmanın Ödül Töreni ve Gala Gecesi'nde ise Antalya Devlet Opera ve Balesi bale sanatçıları Esra Taner ve Tolga Burçak, Viyana Devlet Operası'ndan Denys Cherevychko ve Maria Iokovleva, Het Ulusal Balesi'nden Josef Varga ve Laura Rosillo özel bir gösteri sunacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler