Türkiye'de maske takma zorunluluğu olan il sayısı 48'e yükseldi

Türkiye'de maske takma zorunluluğu olan il sayısı 48'e yükseldi

Tüm Türkiye’de artan koronavirüs vakaları sonrasında önlemler tekrar hatırlatılıyor. Türkiye’de an itibariyle maske takmanın zorunlu olduğu il sayısı 45’e çıktı. Ankara ve İstanbul'a ise İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararını ilan ederek yayınladı.

Dünya genelinde etkisini sürdüren corona virüsüne karşı ülkemizde önlemler alınmaya devam ediliyor. Bu kapsamda birçok şehirde maskesiz sokağa çıkma yasaklandı. Normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte sokaklarda hareketlilik arttı. Ancak salgın nedeniyle maske takmak ve sosyal mesafeyi korumak oldukça önemli. Corona virüsü nedeniyle ülkemizde maske takmanın zorunlu olduğu iller açıklandı. İşte maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu iller...
Haziran ayının ilk gününde başlayan normalleşme sürecinin ardından işletmeler açılmış ve yasaklar da büyük ölçüde kaldırılmıştı. Ancak bazı illerde maskesiz sokağa çıkma yasağı bulunuyor. Corona virüsü nedeniyle maske takmanın zorunlu olduğu 45 il açıklandı. Vatandaşlar ise hangi illerde maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğunu araştırıyor. İşte maske takmanın zorunlu olduğu iller…

MASKE TAKMANIN ZORUNLU OLDUĞU İLLER

Corona virüs salgınında Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak, Bitlis'te maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

Son olarak da İstanbul ve Ankara’da maske takmak zorunlu hale getirildi. Bu kurala uymayanlara ise 3 bin 150 Türk Lirası para cezası uygulanacak.

MASKESİZ DIŞARI ÇIKMANIN CEZASI KAÇ PARA?

Maske takma zorunlu olduğu illerde maskesiz olarak dışarı çıkmanın cezası 3 bin 150 liradır.

İçişleri Bakanlığı'nın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde;

Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Etiketler :