Türkiye'de camilerin ibadete açılma tarihi ve hac takvimi belli oldu

Türkiye'de camilerin ibadete açılma tarihi ve hac takvimi belli oldu

Ülkemizde uygulanan koronavirüs tedbirlerinin kalkması için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonunda hazırlanan normale dönüş planında vatandaşın beklediği iki konu hakkındaki detaylar da yayınlandı.

Türkiye'de zorunlu olarak geçici süreyle olduğu ilan edilen kısıtlamalarla birlikte değişen hayatın normale dönmesi için yoğun bir çaba harcanıyor.

Salgının ilk görüldüğü günlerde Türkiye'de alınan tedbirler kapsamında geçici olarak toplu ibadete kapatılan camiler sonunda açılıyor.

Cumhurbaşkanı Fuat Oktay koordinasyonunda hazırlanan planıyla birlikte camilerin ne zaman açılacağı ve hac-umre gibi ibadetlerin kısıtlamasının ne zaman kaldırılacağı belli oldu.

* Hazırlanan takvime göre Türkiye'de ilk Cuma Namazı 12 Haziran tarihinde cami dışında açık alanlarda kılınacak.

* Yine aynı tarihte vakit, namazlarının fiziki mesafe korunmak, maske kullanılmak şartıyla uygun görülen cami ve mescitlerde cemaatle kılınmaya başlanması ve vaaz-irşat hizmetlerine başlanması da sağlanmış olacak.

* Öte yandan Hac yolcularının eğitiminin yapılmasıyla ilgili de 27 Mayıs 2020 tarihinde ilk adım atılacak. Takvimde yapılan kısa dipnota göreyse "Suudi Arabistan’daki ve diğer uluslararası gelişmelere göre Hac ile ilgili kararlar alınacaktır" cümlelerine yer verildi.

 

Etiketler :