Türkiye'de Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Masaya Yatırıldı
Necmettin Erbakan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda, çene cerrahisinin güncel sorunları ve çözüm önerileri alanın önde gelen isimleri tarafından değerlendirildi.
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ile Ağız ve Çene-Yüz Cerrahisi Birliği Derneği iş birliğinde düzenlenen "Türkiye'de Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Çalıştayı", NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Çalıştayda, alanın mevcut durumu ve karşı karşıya kaldığı sorunlar masaya yatırılarak çözüm yolları tartışıldı.
Açılış konuşmasında katılımcılara teşekkür eden NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, “Bu önemli çalıştay, Konya'nın köklü bilim geleneğine değerli bir katkı sağlayacaktır. Çene cerrahisi, mesleğimizin en dinamik ve gelişime açık alanlarından biridir. Bugün burada sadece bilgi değil, aynı zamanda deneyim paylaşımı ve ortak projeler için de önemli bir fırsat yakaladık” dedi.
Ağız ve Çene-Yüz Cerrahisi Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel ise çalıştayın mesleki dayanışma açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek, “Bu tür toplantılar, ortak sorunlara çözüm üretmemizi ve bilimsel gelişmeleri paylaşmamızı sağlıyor. Katkı sunan tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim” diye konuştu.
Çalıştayın ev sahiplerinden NEÜ Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alparslan Esen de yaptığı değerlendirmede, “Hedefimiz, branşımızın güncel durumunu bütün yönleriyle değerlendirmek ve geleceğe yönelik stratejik bir yol haritası belirlemek. Uzmanlık eğitiminden bilimsel araştırma kapasitesine kadar pek çok konuyu birlikte ele alıyoruz” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından başlayan oturumlarda; uzmanlık eğitimi, serbest çalışan diş hekimlerinin mesleki koşulları, akademik yetkinliklerin artırılması, insan gücü planlaması ve ulusal araştırma kapasitesinin güçlendirilmesi gibi başlıklarda kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. Katılımcılar, branşın gelişimi ve sürdürülebilirliği adına somut adımlar atılması gerektiği konusunda görüş birliğine vardı.

Kaynak:
