Türkiye Sürücü Kursu Eğitimcileri Konfederasyonu 6. Çalıştayı

Türkiye Sürücü Kursu Eğitimcileri Konfederasyonu 6. Çalıştayı

TBMM İdare Amiri Uslu:- "Çalıştayda, sürücü kurs sınavlarının belirli gün ve yerlerde yapılmak suretiyle zorlaştırılması yerine, sürücü adaylarının kendi özel durumlarına göre randevu alıp, sınavların sürekliliği ve sürdürülebilir hale getirileceği müjdes

TBMM (AA) - TBMM İdare Amiri, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Türkiye Sürücü Kursu Eğitimcileri Konfederasyonu 6. Çalıştayı'nda, "Sürücü kurs sınavlarının belirli gün ve yerlerde yapılmak suretiyle zorlaştırılması yerine, sürücü adaylarının kendi özel durumlarına göre randevu alıp, sınavların sürekliliği ve sürdürülebilir hale getirileceği müjdesi verildi." dedi.

Uslu, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ile düzenlediği basın toplantısında, Antalya’da gerçekleştirilen çalıştaya, Ilıcalı ve MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ile katıldıklarını belirtti.

Çalıştayda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Uslu, "Sürücü kurs sayısının il veya ilçe nüfus durumu dikkate alınarak, sınırlandırılması söz konusu olmuştur. Ders saatleri, hocaların eğitim durumu veya uygulanabilir dersler ile sınav sisteminin geliştirilmesi gibi birçok konuda önemli mesafeler katedilmiştir." diye konuştu.

Salim Uslu, şu görüşlerini paylaştı:

"Sürücü kurs sınavlarının belirli gün ve yerlerde yapılmak suretiyle zorlaştırılması yerine, sürücü adaylarının kendi özel durumlarına göre randevu alıp sınavların sürekliliği ve sürdürülebilir hale getirileceği müjdesi verildi. Ülkemizde bulunan mülteci ve üniversite öğrencilerinin ana dillerinin sürücü eğitimcilerine öğretilmesinin teşvik edilmesi, üniversitelerimizin trafik mühendisliği dalında yeni bölümler oluşturulması, üniversitelerimizin fakülte ve yüksekokullarda trafik öğretmenliği bölümlerinin açılması, konfederasyonların da içinde bulunduğu sosyal diyalog mekanizmalarına ait yeni mevzuatlar oluşturulması en başta gelen taleplerdendir."

- "Sosyo ekonomik maliyeti 518 milyar dolar"

Mustafa Ilıcalı da trafik kazalarının sadece Türkiye için değil, dünya için de sorun olduğunu, trafik kazalarında her yıl 1,2 milyon kişinin hayatını kaybettiğini, 50 milyondan fazla kişinin de yaralandığını belirterek, "Bunun sosyo ekonomik maliyeti 518 milyar dolar." dedi.

Mustafa Ilıcalı, kazalarda saatte 158 kişinin, her 3 dakika da bir çocuğun öldüğünü kaydetti.

Ilıcalı, Türkiye'de 2016 yılında 413 bin 167 kaza meydana geldiğini, bu kazalarda 7 bin 300 kişinin hayatını kaybettiğini, bunun ekonomik maliyetinin de 39 milyar lira olduğunu anlattı.

Trafik kazalarının yarısının hız ihlalinden kaynaklandığını belirten Ilıcalı, polis denetiminin artırılması gerektiğine işaret ederek, trafik polisliğinin uzmanlık istediğini, bu yüzden denetim yapan polislerin sık sık değiştirilmemesini istedi.

2008 yılında 19 milyon sürücü varken, bu sayının bu yıl 28 milyona çıktığını bildiren Ilıcalı, ülke genelindeki 3 bin 500 sürücü kursunda 40 bin eğitmenin görev yaptığını, her yıl 1 milyon 200 bin kişinin sürücü belgesi aldığını bildirdi.

AK Parti'li Ilıcalı, Milli Eğitim Bakanlığının zorunlu trafik dersi öğretmenliği için bu 40 bin kişiden faydalanabileceğini vurguladı.

Trafik kazalarını azaltmak için teknolojik çözümden yararlanılması, yani bunun trafik denetimlerinde kullanılması gerektiğini ifade eden Ilıcalı, "Kalıcı eğitim verilmesi, bilinçlendirilme yapılması, ayrıca idari ve yasal düzenleme yapılması gerekiyor." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :