Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye İhracat Ödülü Aldı

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye İhracat Ödülü Aldı

Toyota Türkiye, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından her yıl yapılan performans değerlendirmesinde, 60 bin ihracatçı firma arasından 7. sıraya yerleşerek “İhracat Şampiyonları” arasında yer aldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından organize edilen ‘2013 Türkiye İhracat Şampiyonları’ ödül gecesinde Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. 2013 yılında yaptığı  1.462.124.701,12 USD $’lık ihracatıyla ilk 10 firma arasında 7.sırada yer alırken, bir önceki seneye göre ihracatında yüzde 25.74’lük artış gerçekleştirdi.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş Genel Müdür ve CEO’su Orhan Özer, Türkiye genelinde 1 milyar doların üzerinde ihracat yapan firmalardan biri olarak ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Ülke ekonomisine sağladıkları katkıdan dolayı büyük gurur duyduklarını belirten Orhan Özer, “Ülkemizde otomotiv, ihracatın lokomotifidir. Türkiye bugün dünyanın önde gelen otomotiv devlerinin en başarılı üretim üssü durumundadır. Üretim merkezi olarak gerek bölgeye, gerekse ülkemize sağladığımız ihracat payında ilk 10 firma içinde yer almak ve geçen yıla göre önemli bir artışla bu ödüle layık olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduk. Aynı performans ve itici güçle çalışmalarımıza devam edeceğiz, Sakarya’mıza, bölgemize ve ülkemize katkılarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi, 2002 yılından bu yana her yıl düzenli olarak Türkiye’nin ihracat performansı açısından İlk Beş Yüz ve İkinci Beş Yüz firmasının açıklamakta ve ilk 10’a giren firmaları ödüllendirmektedir.