TOBB Enerji Meclisi Başkanı Ünal:

TOBB Enerji Meclisi Başkanı Ünal:

"Uluslararası derecelendirme şirketlerinin bu kararını iyi niyetli bulmuyorum ve haklı bir eylem olmadığı kanısındayım"

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Enerji Meclisi Başkanı Alpay Ünal, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası bazı kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin kredi notunu düşürmesine ilişkin olarak, "Uluslararası derecelendirme şirketlerinin bu kararını iyi niyetli bulmuyorum ve haklı bir eylem olmadığı kanısındayım." dedi.

Ünal yaptığı yazılı açıklamada, darbe girişiminin yatırım ve ekonomiye olan etkisini ve kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye hakkındaki yaklaşımlarını değerlendirdi.

Açıklamasında, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin FETÖ/PYD terör örgütü tarafından haince planlanmış olduğunu kaydeden Ünal, şöyle devam etti:

"Hükumetimiz ve aziz milletimizin güçlü iradesi ile darbe girişimi anında bertaraf edilmiştir. Devletimizin ve milletimizin bekasına yönelik bu girişimin ardından uluslararası derecelendirme şirketlerinin bu kararını iyi niyetli bulmuyorum ve haklı bir eylem olmadığı kanısındayım. Yatırım ve ekonomide olması doğal ufak kırılmalar yaşanacaktır. Hedefine 2023’ü koymuş bir ülke için bunlar aşılması güç konular değildir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :