Terör saldırıları Suriyeli sığınmacılara bakışı değiştirdi

Terör saldırıları Suriyeli sığınmacılara bakışı değiştirdi

İngiltere'de yapılan bir kamuoyu araştırması, Suriyeli sığınmacıların ülkeye alınmasına destek verenlerin oranının azaldığını gösterdi

LONDRA (AA) - Paris'teki terör saldırılarının ardından Suriyeli sığınmacıların İngiltere'ye alınmasına destek verenlerin oranı yüzde 36'dan 20'ye düştü.

Kamuoyu araştırma şirketi "YouGov", ülkenin önde gelen gazetelerinden Times için 16-17 Kasım'da, Paris'teki terör saldırılarını takiben İngiltere'de yaklaşık bin 700 kişiyle anket yaptı.

Anketten elde edilen sonuca göre, araştırmaya katılanların yüzde 49'u ya İngiltere'nin kapılarının Suriyeli sığınmacılara artık hiç açılmaması ya da az sayıdaki sığınmacının ülkeye alınması gerektiğini söylerken, katılımcıların yüzde 20'si ise ülkelerindeki çatışma veya zulümden kaçan Suriyeli sığınmacıların İngiltere'ye alınmasına destek verdi.

Ankete göre, katılımcıların yüzde 79'u, terör örgütü DAEŞ'in İngiltere'de terör saldırısı düzenlemesi girişiminden endişe duyduğunu bildirdi, yüzde 37'si ise bu konudaki endişelerinin "büyük" olduğunu dile getirdi.

Paris'teki terör eylemlerine katılan teröristlerden birinin Yunanistan'dan sığınma talebiyle Fransa'ya ulaştığı bildirilmişti.

Bodrum'da geçen eylül ayında cesedi sahile vuran Suriyeli çocuğun görüntülerinin İngiltere'de geniş yankılanmasının ardından Times için yapılan bir başka YouGov anketinde, katılımcıların yüzde 27'si, ülkenin kapılarının sığınmacılara artık hiç açılmaması ya da az sayıdaki sığınmacının ülkeye alınması gerektiğini belirtirken, sığınmacıların İngiltere'ye alınmasına destek verenlerin oranı da yüzde 36 olarak kaydedilmişti.

Bu arada İngiliz hükümetinin yıl sonuna kadar ülkeye almayı hedeflediği bin Suriyeli sığınmacının yaklaşık 100'ü, dün İskoçya'nın Glasgow kentine gelmişti. Suriye'nin komşu ülkelerindeki kamplardan gelen ve birçoğunu ailelerin oluşturduğu yaklaşık 100 kişilik grupta zihinsel ve fiziksel sağlık sorunları olanlar da bulunuyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron, sığınmacı krizine çözüm kapsamında, beş yıl boyunca ülkeye, Türkiye, Ürdün ve Lübnan'daki sığınmacı kamplarından 20 bin Suriyelinin alınacağını duyurmuş, ülkeye alınması kararlaştırılan 20 bin Suriyeli sığınmacılardan bininin de bu yılın sonuna kadar Birleşik Krallık'a getirilmiş olacağını söylemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı