Tereciye Tere Satan Türkiye'ye Togg Eleştirisi

Tereciye Tere Satan Türkiye'ye Togg Eleştirisi

Türkiye’nin yerli otomobili Togg, Almanya pazarına Türkiye’den 700 bin TL daha ucuza giriyor. Dev teşvikler, ÖTV’siz satış ve menzil farkı dikkat çekiyor.

Togg Avrupa Yolcusu: Türkiye'de 2.3 Milyon, Almanya’da 1.6 Milyon TL

Türkiye'nin yerli ve elektrikli otomobili Togg, Eylül 2025’te Almanya’nın Münih kentinde düzenlenecek IAA Mobility Fuarı’nda sahneye çıkıyor. T10X modeliyle Almanya pazarına resmi giriş yapacak Togg’un burada Türkiye fiyatından 700 bin TL daha ucuza satılacağı açıklandı.

Türkiye'de vergiler dahil 2 milyon 363 bin TL’ye satılan Togg T10X, Almanya'daki devlet teşvikleri ve ÖTV muafiyeti sayesinde sadece 1 milyon 663 bin TL karşılığında yollarda olacak. Bu durum, "Tereciye tere satmak" deyimiyle gündeme taşındı.

2 Batarya Seçeneğiyle Geliyor

Almanya’da iki farklı batarya seçeneğiyle sunulacak olan T10X’in 52.4 kWh kapasiteli versiyonu 314 km, 88.5 kWh’lik bataryaya sahip versiyonu ise 523 km menzil sunacak.

Sırada Fransa, İtalya, Hollanda ve İsveç Var

Almanya’nın ardından Togg, Fransa, İtalya, Hollanda ve İsveç gibi pazarlara da açılmayı planlıyor. Şirketin hedefi, 2032 yılına kadar Avrupa yollarına 1 milyon araç çıkarmak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.