TBMM KİT Komisyonu

TBMM KİT Komisyonu

DMO Genel Müdürü Şahin:- "2016'da standart taşıtları elektronik satış kapsamına almayı hedefliyoruz. Böylece müşterilerimiz taşıt siparişlerini de diğer katalog ürünleri gibi doğrudan sistem üzerinden verebilecek"

TBMM (AA) - Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürü Levent Şahin, standart taşıtları bu yıl elektronik satış kapsamına almayı hedeflediklerini, böylece müşterilerin taşıt siparişlerini, diğer katalog ürünleri gibi doğrudan sistem üzerinden verebileceğini bildirdi.

DMO Genel Müdürlüğünün 2013 ve 2014 yılı hesapları TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonunda ibra edildi.

Şahin, komisyonda yaptığı sunumda, kurumun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Genel Müdürlüğün temel görevinin ana statüde sayılan kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçlarını hızlı, kaliteli ve en ekonomik şekilde karşılamak olduğunu vurgulayan Şahin, ancak kamu kurum ve kuruluşlarının DMO’dan alım yapma zorunluluğunun bulunmadığını söyledi.

Bu yıl her bir alım ve ihale için Kamu İhale Kanunu ile 8 milyon 168 bin 201 lira olarak belirlenmiş bir istisna tutarının altındaki alımların DMO mevzuatına, bu tutarın üzerindeki alımların ise kamu ihale mevzuatına göre yapıldığını hatırlatan Şahin, DMO’nun yaklaşık 7 bin 100 müşterisine, bin 150 tedarikçisinden satın aldığı 21 bin ürün çeşidi ile hizmet verdiğini kaydetti.

DMO’nun satışlarının 2015'te bir önceki yıla göre yüzde 58 artış göstererek 3 milyar 545 milyon 815 bin 560 liraya ulaştığını bildiren Şahin, bunun yüzde 44’ünün katalog satışları, yüzde 53'ünün müteferrik satışlar, yüzde 3’ünün ise stok satışlardan oluştuğunu belirtti.

Satışların içindeki en büyük payın yüzde 53 ile nakil vasıtası ve iş makinelerine ait olduğuna işaret eden Şahin, bunu bilişim, mobilya, hastane donanımı ve tıbbi cihaz ürünlerinin izlediğini ifade etti. Şahin, tüm kamu mal alımları içindeki DMO payının da doğrudan temin ve istisna hariç yüzde 14,5 olduğunu bildirdi.

DMO Genel Müdürü Şahin, Milli Savunma Bakanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğünün talepleri üzerine faaliyet konularına giren "giyim eşyaları ve tamamlayıcı aksesuarlarının" ilave edilmesine ilişkin ana statü değişik teklifinin Yüksek Planlama Kuruluna sunulduğu belirtti.

- Elektronik satışlar

Sayısı 12 bini aşan katalog ve stok ürünlerinin satışının e-ticaret portal üzerinden gerçekleştiğini anlatan Şahin, 2014'te 613 milyon 468 bin lira olan elektronik satışların geçen yıl yüzde 35 artışla 828 milyon 862 bin lira olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Şahin, “2016'da protokol kapsamındaki standart taşıtları elektronik satış kapsamına almayı hedefliyoruz. Böylece müşterilerimiz taşıt siparişlerini de diğer katalog ürünleri gibi doğrudan sistem üzerinden sipariş edebilecektir.” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, DMO’nun daha etkin ve aktif hale getirilmesi ve kamu kurumlarının, bilgisayar, iş makinesi, yazılım gibi bir kısım malzemelerinin DMO'dan temininin zorunlu olması gerektiğini söyledi.

Görüş ve önerilerin sunulmasının ardından, DMO'nun 2013 ve 2014 yıllarına ait bilançoları ibra edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :