TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

CHP'nin "Büyükşehir Kanunu sonrası ilçe, belde ve köylerin sorunlarına" ilişkin araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi kabul edilmedi

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin "Büyükşehir Kanunu sonrası ilçe, belde ve köylerin sorunlarına" ilişkin araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi kabul edilmedi.

Önergenin görüşmeleri sırasında sataşmadan söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in sözlerini anımsatarak "savaş konsepti" diye bir tabir kullanmanın doğru olmadığını söyledi.

"Burada teröristle ve terörle mücadele vardır." diyen Muş, şunları söyledi:

"Cemil Bayık 7 Haziran'dan sonra 'Biz olmasaydık HDP yüzde 5 oy alamazdı.' dedi. Kim Cemil Bayık? Terör örgütünün ele başlarından. Demek ki Cemil Bayık size fazla destek olamamış, oylarınızı düşürmüşsünüz. Bundan sonra, hiç merak etmeyin, size hiç destek olamayacak çünkü hem terörle hem teröristle mücadele kararlı bir şekilde devam edecektir. Siz hiçbir zaman çıkıp da 'Hadi oradan, Cemil Bayık da kim oluyormuş, terörist başı. Biz halkımızdan bu oyu aldık… Sandık sandık çalışma yaptık, sokak sokak vatandaşımıza gittik ve vatandaşımızın desteğini alarak, onları ikna ederek bu oyları aldık.' diyemediniz, hiçbiriniz bir cevap verme cesaretinde bulunamadınız. Bu anlamda, kim kaostan kim şiddetten besleniyor ortadadır."

HDP Grup Başkanvekili Baluken, HDP'nin seçimlere parti olarak girmesi ve Türk işi başkanlık sistemiyle ilgili net tutumundan sonra "sahaya savaş konseptinin sürüldüğünü" savunarak, "Savaş ortamında, kanın oluk oluk aktığı ortamda oyunuz yüzde 40'tan yüzde 49,5'a çıktı mı, çıkmadı mı? HDP'nin oyu yüzde 13'ten 10,9'a düştü mü, düşmedi mi? Dolayısıyla, sizin iktidarınız için size savaş lazımdı, şiddet lazımdı, kan lazımdı." dedi.

Yeniden söz alan Muş, "Belediyelerde çıkan bombalar, silahlı kuvvetlerimize saldıran teröristlerin içinden çıktığı kamyon, kamyonetler nereye ait? Belediyeye ait. Kimin bu belediyeler? Sizin belediyeleriniz. Eğer siz meşru alanda siyaset yapacaksanız terörle aranıza mesafeyi koyacaksınız, politikalarınızı anlatacaksınız." diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, bazı terör elebaşlarının birtakım açıklamalarını referans gösterilerek bunun üzerinden yorum yapılmasını yanlış bulduğunu söyledi.

Baluken, teröristler tarafından kullanılan Mazıdağı Belediyesine ait bombalı aracın gasbedildiğini, çalındığını, belediyenin bunu tutanakla emniyete bildirdiğini söyledi. Baluken, "Siz, bir hukuk devletinde o çalınan ya da gasbedilen araçla ilgili eğer orada birilerinin ihmali varsa yargısal süreç işletirsiniz. Onun dışında çıkıp belediyelerle ilgili ya da bir siyasi partiye bağlı bütün belediyelerle ilgili genelleme yapamazsınız." görüşünü savundu.

CHP'nin "Büyükşehir Kanunu sonrası ilçe, belde ve köylerin sorunlarına" ilişkin araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi kabul edilmedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler