TBMM Başkanvekili Aydın Moldova'da

TBMM Başkanvekili Aydın Moldova'da

Aydın, Moldova'nın bağımsızlığının 25. yıl dönümü kutlama törenlerine katıldı - Ahmet Aydın:- "Yakın iş birliği içerisinde bulunduğumuz dost Moldova'nın gelişmesine, TİKA vasıtasıyla bugüne kadar sağladığımız katkıyı ileride de devam ettireceğimizden emin

KİŞİNEV (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Yakın iş birliği içerisinde bulunduğumuz dost Moldova'nın gelişmesine, TİKA vasıtasıyla bugüne kadar sağladığımız katkıyı ileride de devam ettireceğimizden emin olabilirsiniz." değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Başkanvekili Aydın, Moldova'nın bağımsızlığının 25. yıl dönümü kutlama törenlerine katıldı.

Kutlama törenleri, Moldova Parlamentosu Başkanı Andrian Candu'nun, 17 yabancı resmi parlamenterler heyeti ile uluslararası kuruluşların başkan ve temsilcilerini, Moldova Parlamentosunda karşılaması ile başladı.

TBMM Başkanvekili Aydın, parlamento başkanları ile genel kurul salonunu gezerek, aile fotoğrafına katıldı. Ahmet Aydın, daha sonra şeref defterini imzaladı.

Aydın, deftere şunları yazdı:

"Çeyrek asır boyunca, bağımsız, demokratik hukuk devleti olarak Avrupa Konseyi ve BM gibi uluslararası kuruluşlarda da temsil edilen Moldova Cumhuriyeti’nin, 25 yılda ekonomik ve siyasi alanda kaydettiği gelişmeleri yakinen takip etmekteyiz. Yakın iş birliği içerisinde bulunduğumuz dost Moldova Cumhuriyeti'nin gelişmesine, TİKA vasıtasıyla bugüne kadar sağladığımız katkıyı ileride de devam ettireceğimizden emin olabilirsiniz.

Moldova Cumhuriyeti ile kuruluşundan bu yana devam ettirdiğimiz güçlü ikili ilişkilerimizi çok yakında stratejik ortaklık seviyesine çıkarma yönündeki ortak arzunun, en kısa zamanda gerçekleştirilmesini ümit ediyorum. Bu şekilde, ikili ilişkilerimizin daha da güçleneceğine inanıyorum. İkili ilişkilerimizin geliştirilmesinde köprü vazifesi gören Gagavuzya’nın 24 Aralık 1994 tarihinde kabul edilen özerk statüsüne işlerlik kazandırılması amacıyla Moldova Parlamentosu’nda kurulan çalışma grubunun faaliyetlerini içtenlikle destekliyoruz. Şahsım, TBMM ve Türk milleti adına Moldova Cumhuriyeti halkının 25. Bağımsızlık Günü’nü kutlar, Moldova halkının en kısa zamanda çok daha müreffeh günlere erişeceğine olan yüksek inancımı ifade etmek isterim."

- Anıta çiçek bıraktı

Aydın, daha sonra parlamento başkanlarıyla Stefan Cel Mare Anıtına, çiçek bıraktı. Andrian Candu, Ahmet Aydın ve diğer parlamento heyet başkanları, Stefan Cel Mare Şi Sfint Parkı'ndan yürüyerek, resmi törenin yapılacağı Cumhuriyet Sarayı'na geldi.

Saraydaki törenlerde, Moldova Parlamentosu Başkanı Candu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Alexandru Tanase ile bazı heyet başkanları konuşma yaptı. Törende, Moldova müzikleri seslendirildi.

Ahmet Aydın, daha sonra hazırlanan "Bağımsızlık 25. Yıl Sergisi"ni gezdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :