"Tahayyül II" klasik Türk sanatları sergisi açıldı

"Tahayyül II" klasik Türk sanatları sergisi açıldı

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde okurken bir araya gelen 6 genç kadın sanatçının kurduğu Gülce Sanat Grubu'nun 4'üncü sergisi sanatseverlerle buluştu

İSTANBUL (AA) - Gülce Sanat Grubu'nun Eyüp Belediyesiyle birlikte düzenlediği "Tahayyül II" isimli klasik Türk sanatları sergisi açıldı.

Gülce Sanat Grubu'nun, ebru, hüsn- i hat, ahşap kesme, tezhib ve minyatür sanatlarından örneklerin yer aldığı 4'üncü sergisi, Eyüp Belediyesi başkanlık binasında sanatseverlerle buluştu.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın AA muhabirine yaptığı açıklamada, kültür sanat eğitimleri ve faaliyetlerini çok yoğun bir şekilde sürdürdüklerini söyledi.

Çalışmalarını nitelikli bir şekilde geliştirdiklerini aktaran Aydın, "Buradaki sergi, kursiyerlerimizin değil, kendi özel atölyelerinde çalışan sanatçıların sergisi. Dolayısıyla, sergiler düzenleme anlamında da bir misyonumuz olduğuna inanıyorum. Bu eserleri daha çok Eyüplü ile buluşturmanın sanatçılarımıza da bir motivasyon olacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde okurken bir araya gelen 6 genç kadının kurduğu Gülce Sanat Grubu'nun üyelerinden Ümmü Gülsüm Sevim de üniversiteden geçen yıl mezun olduklarını ve daha önce 3 sergi düzenlediklerini kaydetti.

Üniversite yıllarında hazırladıkları eserleri sergilemek için bir araya geldiklerini anlatan Sevim, şunları söyledi:

"Unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızı ve tekniklerini uyguluyoruz. Gelenekten taviz vermeden, modern tasarımlar yapıyoruz. Çalışırken doğal boyar maddeler kullanmaya özen gösterdik. Kağıtlarımızın hepsini, soğan kabuğu, kök boya, ceviz yaprağı ve nar yaprağı gibi doğal maddelerle hazırlıyoruz. Klasik dönemde nasıl yapıldıysa öyle yapıyoruz ve kimyasal hiçbir madde kullanmıyoruz."

- Sergi, 30 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek

Ayşe Karaaslan ise bir sanat atölyesi kurma hayaliyle yola çıktıklarını ve sanatseverlerden gelecek desteğin kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Klasik Türk sanatlarına sahip çıkmaya çalıştıklarını belirten Karaaslan, "Kendimizi geliştirmek, adımızı duyurmak da istiyoruz. Bizim yaş grubumuzda bu alanlara ilgi gösteren pek insan yok. Gençlere de öncülük etmeye gayret ediyoruz. Birlikte olmadan da bu işler yapılabilir ama biz birlikte daha güçlüyüz. Kendi emeğimizle, göz nurumuzla büyümek istiyoruz."

Gülce Sanat Grubu'nda ayrıca Funda Arı Karakaş, Fatıma Betül Özer, Neslihan Kocatürk ve Zeynep Dursun da yer alıyor.

Klasik Türk sanatlarının ebru, hüsn-i hat, tezhib, ahşap kesme ve minyatür dallarından 52 eserin bulunduğu sergi, 30 Kasım'a kadar Eyüp Belediyesi başkanlık binasında ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :