Suriyelilere yardımlar ramazanda hız kazandı

Suriyelilere yardımlar ramazanda hız kazandı

Türkiye'de en çok Suriyeliye ev sahipliği yapan kentlerden Şanlıurfa'da ramazan ayında 60 tır yardım malzemesi dağıtılacak- Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Gerem: - "Şu ana kadar Suriyeli kardeşlerimize 35 tır yardım malzemesi dağıttık. Ramazan

ŞANLIURFA (AA) - MEHMET FATİH ASLAN - Türkiye'de en fazla Suriyeliye ev sahipliği yapan kentlerden Şanlıurfa'da ramazan ayında sığınmacılara yardımlar arttı.

İç savaş nedeniyle ülkelerini terk eden Suriyelilerin çoğunluğu başta Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde yaşam mücadelesi veriyor.

Savaş mağdurlarına zor günlerinde destek olan Şanlıurfa halkı, ramazanda da onları yalnız bırakmıyor. Birçok sivil toplum kuruluşu, hayırseverlerden temin ettiği insani malzemeleri kentte kendi imkanlarıyla yaşayan Suriyelilere dağıtıyor.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldan bu yana mazlum ve mağdur Suriye halkına yardımlarda bulunduklarını söyledi.

Suriyelilerin evlerinin ramazanda bereketlenmesi amacıyla yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini belirten Gerem, şöyle devam etti:

"Kentimizdeki 600 bin kardeşimizin sofralarının bu ayda şenlenmesi ve ramazan ayını buruk geçirmesinler diye bu ayda normal çalışmalarımızın 3-4 katı çalışma içerisine giriyoruz. Ramazan öncesinde başladığımız yardımlarımızda şu ana kadar Suriyeli kardeşlerimize 35 tır yardım malzemesi dağıttık. Ramazan sonuna kadar hedefimiz 60 tır yardım malzemesi dağıtmak."

Normal dönemlerde ayda 20 tır yardım malzemesi dağıttıklarını aktaran Gerem, misafirlerin ramazanın bereketini hissetmeleri için yardımları 3 katına çıkarttıklarını dile getirdi.

Gerem, kent halkının yanı sıra başka illere de giderek hayırseverlerden yardım topladıklarını vurguladı.

- "Onlara ensar olmaya çalışıyoruz."

Savaşın başladığı dönemden bu yana Suriyeliler yönelik bin 300 tır yardım topladıklarına ve bunun büyük kısmının Şanlıurfa halkından geldiğine işaret eden Gerem, şunları söyledi:

"Bu yardımlar devam ediyor. İnşallah kardeşlerimiz için bu katliamlar, zulümler bir an önce biter, evlerine, yurtlarına dönerler diye bekliyoruz ama burada kaldıkları sürece de bu yardımlarımız devam edecek. Bunlar yetimdir, duldur, yaşlıdır. Her şeyden önce muhacir kardeşlerimizdir. Onlara ensar olmaya çalışıyoruz, ensar olmak zorundayız. Ensarlığı yaparken de kendi neslimize örneklik teşkil ediyoruz. Çocuklarımız da hayır, yardım işlerine alışmış oluyor."

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da Rabia Meydanı'nda her gün Suriyeliler başta olmak üzere kentteki misafirlere için sahur ve iftar verdiklerini belirtti.

Suriyelilerin bu ikramlarda kent halkı ile aynı sofrayı paylaştığını ifade eden Demirkol, şunları kaydetti:

"Bu soframızda Suriye'den göç etmiş misafir kardeşlerimiz, Urfa'nın yerli aileleri ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen üniversite öğrencileri var. Bu soframız, hem Türkiye'nin birliği hem de bölgemizdeki İslam ülkelerinin birliğini gösteriyor. Misafirlerimize ikramlarımıza katıldıkları için teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa sürede bölgemizdeki savaşın bitmesini kendilerinin vatanlarına, yurtlarına, evlerine dönmesini temenni ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler