Suriçi'nde İşyeri Sahibi Olma Fırsatı! 6 Milyon TL'den Başlıyor

Suriçi'nde İşyeri Sahibi Olma Fırsatı! 6 Milyon TL'den Başlıyor

Konya’nın Meram ilçesindeki Şükran Mahallesi’nde bulunan 12 dükkan, 4 Kasım’da ihaleyle satılacak. Alıcılar yüzde 25 peşinat ödeyerek kalan tutarı 8 eşit taksitte kapatabilecek.

Konya’da gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için Meram Belediyesi’nden yeni bir satış ilanı geldi. Belediyenin Şükran Mahallesi’nde bulunan 12 dükkanı satışa çıkaracağı ihale, 4 Kasım 2026 Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Büyüklükleri 35 ile 72 metrekare arasında değişen dükkanlar için belirlenen başlangıç niteliğindeki muhammen bedeller 6 milyon 125 bin TL ile 14 milyon 520 bin TL arasında değişiyor.

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında açık teklif usulüyle yapılacak satış, Meram Belediyesi Hizmet Binası’nda Belediye Encümeni huzurunda saat 15.00’te başlayacak. Taşınmazların satışında, 3065 sayılı Kanun uyarınca KDV muafiyeti uygulanacak.

Dükkanların fiyatları 14,5 milyon TL’ye kadar çıkıyor

Şükran Mahallesi’nde farklı ada ve bloklarda yer alan 12 dükkanın büyüklükleri ve muhammen bedelleri birbirinden farklı. Satışa sunulan taşınmazlar için belirlenen fiyatlar 6 milyon 125 bin TL’den başlarken, en yüksek muhammen bedel 14 milyon 520 bin TL olarak açıklandı.

İhaleye katılacakların yatırması gereken geçici teminat tutarları da dükkanlara göre değişiyor. Bu tutarlar 183 bin 750 TL ile 435 bin 600 TL arasında belirlenmiş durumda.

Yüzde 25 peşinat, kalan tutara 8 taksit

Meram Belediyesi, satışlarda peşin ödemenin yanı sıra taksitli ödeme seçeneği de sunuyor. İhaleyi kazananlar talep etmeleri halinde ihale bedelinin yüzde 25’ini peşin ödeyebilecek. Ayrıca damga vergisi, kati teminat ve diğer yasal masrafların da ödenmesi gerekecek.

Kalan tutar ise kanuni vade farkı uygulanması şartıyla 8 eşit taksitte ödenebilecek. Böylece alıcılar, satış bedelinin tamamını başlangıçta ödemeden taşınmazı satın alma imkânına sahip olacak.

İhaleye katılmak isteyenler için son saat 12.00

İhaleye katılmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin gerekli belgelerini hazırlaması ve geçici teminat bedellerini yatırması gerekiyor. İhale dosyalarının Meram Belediyesi Gelirler Müdürlüğü’ne teslim edilmesi için son tarih 4 Kasım 2026 Çarşamba, saat 12.00 olarak belirlendi.

İhale saat 15.00’te yapılacağı için katılımcıların evrak ve teminat işlemlerini öğle saatlerine kadar tamamlaması gerekiyor.

Satış şartnamesi ve ekleri, Meram Belediyesi Hizmet Binası’ndaki Gelirler Müdürlüğü Gayrimenkul Yönetim Bürosu’ndan KDV hariç 500 TL karşılığında alınabilecek.

meram-surici-liste.jpgmeram-surici-liste-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.