Sosyal medya sayesinde çocuk kütüphanesi oluşturdular

Sosyal medya sayesinde çocuk kütüphanesi oluşturdular

Bodrum'da, aralarında ünlü oyuncuların da olduğu 2 bine yakın gönüllünün başlattığı kitap kampanyasıyla 4 bin kitap toplandı ve çocuk kütüphanesi açıldı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, aralarında ünlü oyuncuların da olduğu 2 bine yakın kişi, sosyal medyada grup oluşturarak topladıkları 4 binden fazla kitapla çocuk kütüphanesi açtı.

Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'ne bağlı Peksimet mevkisinde bir grup vatandaş, çocukların okuyabileceği ve keyifli zaman geçirebilecekleri bir kütüphane açmaya karar verdi. Sosyal paylaşım sitesinde ilk aşamada az sayıda kişiden oluşan grup, kısa sürede 2 bin üyeye ulaştı. Vatandaşların destekleriyle yaklaşık 1,5 aylık sürede 4 bin çocuk kitabı temin edildi.

Peksimet Çocuk Kütüphanesi'nin açılışını Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yaptı.

Kütüphaneye yer temin eden ve kampanyayı başlatanlardan Hüseyin Özgül gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede çok sayıda çocuğun yaşadığını ve köye bir kütüphane açmak için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Çalışmalara 45 gün önce başladıklarını ifade eden Özgül, "Biz de bu kadar hızlı ilerleyeceğini düşünmemiştik. Özellikle sosyal medyada hikayeyi duyurunca buna herkes çok ilgi gösterdi. Herkesin bir iyilik yapma peşinde olduğunu gördük." dedi.

Kütüphaneye ilginin çok iyi olduğunu vurgulayan Özgül, "Şu anda bizim elimize ulaşmayan ancak yolda olanlarla birlikte 4 bin kitabımız var. Ancak hala gelmeye devam ediyor. Bazı üniversiteler de bize destek veriyor. Yüzlerce kişi bu işe gönüllü oldu. Özellikle sanatçıların da büyük ilgisiyle karşılaştık." diye konuştu. Özgül, kütüphanenin oluşturulmasında Nejat İşler, Yüksel Arıcı gibi oyuncuların da destek verdiğini söyledi.

Etkinliğe katılan oyuncu Yüksel Arıcı, öğretmen olan eşinin de kütüphaneye kitap desteği verdiğini anlattı. Eşinin yanında olmak ve kütüphaneyi görmek için etkinliğe katıldığını belirten Arıcı, "Çok güzel bir hareket olmuş. Bu kadar yoğun bir katılımın olması da bana onur verdi. Her şey için daha umudumuz var." diye konuştu.

Ressam Mine Arasan da etkinliğe duvar boyaması yaparak destek verdiğini kaydetti. Arasan, "Çocuklar olduğu zaman asla 'hayır' diyemiyorum. Bugüne kadar hastane, okul, trafo gibi alanlara resimler yaptım. Bu da çocuklarla yaptığımız çocuk kütüphanesi. Çocuklar mutlu olunca biz de çok mutlu oluyoruz." diye konuştu.

Açılışın ardından etkinliğe katılan bazı sanatçılar çocuklarla yüz boyama etkinliği yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :