Soğuk Hava ve Kalp Sağlığı: Kardiyolog Uyarıyor!

Soğuk Hava ve Kalp Sağlığı: Kardiyolog Uyarıyor!

Eskişehir Özel Ümit Vişnelik Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Celal Kırdar, soğuk havanın kalp sağlığı üzerindeki etkilerini açıkladı. Dr. Kırdar, kış aylarında artan kalp krizi riskine karşı alınması gereken önlemleri sıraladı.

Eskişehir Özel Ümit Vişnelik Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Celal Kırdar, soğuk havanın kalp üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Mevsimler arasındaki ani ısı değişikliklerinin sağlığı olumsuz etkileyebildiğini belirten Dr. Kırdar, özellikle kış aylarında ve en soğuk dönemlerde kalp krizi oranlarında artış yaşandığına dikkat çekti. Soğuk havanın kan damarlarında büzüşme ve daralmaya neden olduğunu ifade eden Kırdar, bu durumun kalp ve damar sisteminde sorunlara yol açabileceğini açıkladı.

Dr. Kırdar, özellikle kronik kalp hastalığı olanların soğuk hava şartlarında daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. "Kronik hastalığı olan hastaların grip ve zatürre aşılarını yaptırmaları gerekiyor" diyen Kırdar, bu aşıların kalp hastalarını ağır seyreden hastalıklardan korumada önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Soğuk havalarda kalp sağlığını korumak için önerilerde bulunan Kırdar, öğlen saatlerinde yapılan yürüyüşleri tavsiye etti. Ayrıca, soğuk havanın doğrudan göğüs bölgesine gelmesini engellemek için montun ön kısmını kapalı tutmanın önemine değindi. Kırdar, kalın ve sıcak tutacak kıyafetler giyilmesi, boyun bölgesini koruyacak aksesuarların kullanılması ve bağışıklık sistemini güçlendirecek gıdaların tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Bu bilgiler, soğuk hava koşullarında kalp sağlığını korumanın önemine dair önemli ipuçları sunuyor. Dr. Celal Kırdar'ın uyarıları, özellikle kalp hastalığı olan bireyler için hayati önem taşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.