Siyasetin kaybedeni Ümit Özdağ'dan Ayasofya imamına taş

Siyasetin kaybedeni Ümit Özdağ'dan Ayasofya imamına taş

Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması, ardından gelen dolardaki ani tırmanış kafaları allak bullak ederken Ayasofya imamının ekonomi yorumu yapması, Merkez Bankası’nın yeni başkanının ise dini mesaj vermesi dikkat çekti.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın gece yarısı görevden alınmasının yankıları sürerken üzerine bir de dolarda yaşanan artış gündemi adeta şoka uğrattı.

Bunlarla birlikte Ayasofya Camii Baş İmamı Mehmet Boynukalın’ın da ekonomi üzerini yaptığı yorum bazı kesimlerin tepkisiyle karşılaştı.

TÜRKİYE’Yİ UÇURUYORLAR

Hatta AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan bile Boyukalın’ı kardeşçe uyardı. Boynukalın ekonomi mesajı verirken Merkez Bankası’nın yeni başkanı Şahap Kavcıoğlu ise dini bir mesaj paylaştı.

Bu paylaşımlara dikkat çeken İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, “Merkez Bankası Başkanı dini mesajlar veriyor. Ayasofya imamı ekonomi ve faiz yorumu yapıyor. Başkanlık sistemi Türkiye'yi uçuruyor” ifadelerini kullandı.

AYASOFYA İMAMI NE DEMİŞTİ?

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla dikkatleri üzerine çeken Ayasofya Camii Baş İmamı Mehmet Boynukalın’a AK Parti içerisinden uyarı geldi.

SOSYAL MEDYADA SÜREKLİ GÜNDEM OLUYOR

Sosyal medyada paylaşımlarıyla sürekli gündem olan Boynukalın, gelen eleştirilere rağmen paylaşımlarına devam ediyor.

En son faizle ilgili, “Açıklama: Faizin azaltılması ve sonunda tamamen kaldırılması hem İslam'ın hem de aklın gereğidir. Güçlü ekonomilerde faiz % 0-1 arasında. O sebeple faizcilerle mücadele etmek de İslam'ın bir emridir. Önceki tivitim biraz da bununla ilgilidir” açıklaması yapan Boynukalın’ı AK Parti Bülent Turan uyardı.

AK PARTİLİ TURAN KARDEŞİ OLARAK UYARDI

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Sayın Mehmet Boynukalın Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte! Bir siyasi değil, kardeşiniz olarak bu mecrada/usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.