Şırnak'taki terör saldırısı

Şırnak'taki terör saldırısı

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini:- "Terörü önlemek ve terörle mücadele etmek için işbirliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz" - Mogherini, 9 Eylül'de Ankara'da yapılacak AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Siyasi Diyalog Toplantıs

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada Türkiye'yle dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Mogherini, saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar dileyen Mogherini, "AB, hükümet ve Türkiye halkı ile dayanışmasını ifade ediyor ve acılarını paylaşıyor. Terörü önlemek ve terörle mücadele etmek için işbirliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Mogherini, 2-3 Eylül'de AB Dönem Başkanı Slovakya'nın başkenti Bratislava'da yapılacak AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'nda, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'ten başarısız darbe girişiminin ardından ülkedeki durumu dinleyeceklerini kaydetti.

- Darbe girişimi sonrası ilk ziyaret

AB Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikalarından Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ile beraber AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Siyasi Diyalog Toplantısı'na katılmak üzere 9 Eylül'de Ankara'da olacaklarını kaydeden Mogherini, "Toplantı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AB Bakanı Ömer Çelik ile ortak ilgi alanlarımıza ilişkin konuların yanı sıra ortak endişelerimizi de ele almak için fırsat sunacaktır." bilgisini paylaştı.

Türkiye'nin aday bir ülke ve AB'nin kilit bir ortağı olduğunu vurgulayan Mogherini, "AB, müşterek zorlukları aşmak üzere demokratik, açık ve kapsayıcı bir Türkiye ile birlikte çalışma konusundaki kararlılığını sürdürmektedir." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :