Sırbistan'daki cumhurbaşkanlığı seçimi

Sırbistan'daki cumhurbaşkanlığı seçimi

Adayların tamamı oylarını kullandı- Saat 10.00 itibarıyla kayıtlı seçmenin yüzde 10,56'sının sandığa gittiği açıklandı

BELGRAD (AA) - Sırbistan'daki cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışan 11 adayın tamamı oylarını kullandı.

Oyunu başkent Belgrad'da kullanan adaylardan Başbakan Aleksandar Vucic, yaptığı açıklamada, seçimin Sırbistan'da istikrar ve ekonomik başarıların güvencesi olması temennisinde bulunarak seçmene sandığa gitme çağrısında bulundu.

Seçmenlerin oylarını kullanarak demokratik bir şekilde geleceklerini belirleyeceğini kaydeden Vucic, sandıktan çıkacak karara saygı duyacağını söyledi.

Oyunu ülkenin kuzeyindeki Novi Sad'da kullanan adaylardan Nenad Canak da seçimlerin adil bir ortamda geçmesi temennisinde bulunarak "Seçim kampanyası zordu. Seçmenin, özgür bir şekilde iradesini sandıkta ortaya koyacağını umuyorum." diye konuştu.

Belgrad'da oy kullanan adaylardan Sasa Jankovic de seçimin ardından halkın yüzüne tebessümü geri döndüreceklerini belirterek "Bundan sonra Sırbistan'da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Tüm Sırbistan'a başarılı bir seçim diliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin diğer adayları da erken saatlerde kayıtlı oldukları merkezlerde oylarını verdi.

- Cumhurbaşkanı Nikolic de oyunu kullandı

Oyunu Belgrad'da kullanan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic de yeni seçilecek cumhurbaşkanının bıraktığı yerden yola devam etmesini diledi.

Nikolic, Sırbistan'ın politikasının seçimden sonra da değişmemesi temennisinde bulunarak "Açtığım kapıları kapatmamalı, daha da fazla açmalıyız. Bugüne kadar elde edilen başarıların, gelecekte de devam edeceğine eminin." değerlendirmesinde bulundu.

Devlet Seçim Komisyonu (RIK) Başkanı Miladin Kovacevic, düzenlediği basın toplantısında, saat 10.00'a kadar kayıtlı seçmenin yüzde 10,56'sının oy kullandığını açıkladı.

11 adayın yarıştığı cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanma işlemi TSİ 21.00'e kadar sürecek.

Resmi olmayan ilk sonuçların gece yarısından önce açıklanması bekleniyor.

Seçimin ilk turunda adaylardan herhangi birinin oyların yarısından fazlasını alamaması durumunda ikinci tura gidilecek. İlk turda en fazla oy alan iki adayın yarıştığı ikinci turda, daha fazla oy alan aday seçimi kazanacak.

Sırbistan'da halk tarafından seçilen cumhurbaşkanı 5 yıl görev yapıyor.

Sırbistan'daki cumhurbaşkanlığı seçimi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :