Sevgililer "kaynana dili"ne ilgi gösteriyor

Sevgililer "kaynana dili"ne ilgi gösteriyor

Eskişehir'de, 14 Şubat Sevgililer Günü'nün yaklaşmasıyla hareketlenen çiçek satışlarında en fazla ilgiyi dikenli bir bitki türü olan "kaynana dili" görüyor- Kentte 37 yıldır çiçekçilik yapan Kamil Mert: "14 Şubat'ta sevgilisine, kaynanasına, gelinine kakt

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, 14 Şubat Sevgililer Günü'nün yaklaşmasıyla hareketlenen çiçek satışlarında en fazla ilgiyi dikenli bir bitki türü olan "kaynana dili"nin gördüğü bildirildi.

Kentte 37 yıldır çiçekçilik yapan Kamil Mert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiçekçiliğin babasının mesleği olduğunu ve bunu devam ettirdiğini kaydetti.

Eskişehir'de 37 yıldır her 14 Şubat'ta sevgilerini paylaşan insanlara çiçek sattığını ifade eden Mert, "İnsanlar artık, sevgilerini, hissettiklerini daha samimi bir dille ifade edebiliyor. 14 Şubat'ta sevgilisine, kaynanasına, gelinine kaktüs olarak bilinen 'kaynana dili' çiçeğini gönderen müşterilerim var. Elbette bu cesur damatların, gelinlerin, kaynanaların sayıları fazla. Bu öz güvene sahip müşterilerim var" diye konuştu.

Mert, insanların kendilerini en iyi ifade edebildiği hediyenin çiçek olduğunu vurguladı.

Gül, orkide ve kırçiçeğinin Sevgililer Günü'nde ilgi gördüğünü anlatan Mert, "Her çiçeğin bir dili var. Beyaz gül saflığı, kırmızı sevgi ve aşkı, mor asaleti, sarı ayrılığı ifade ediyor. Fakat ben sarı güllerin ayrılıktan yana olduklarını düşünmüyorum. Bütün çiçekler beraberlik, güzellik içindir" dedi.

Mert, Sevgililer Günü kış mevsiminin en sert ayına denk geldiğine ve bu yüzden de ürünlerin muhafaza edilip, yetiştirilmesinin zorlaştığına değindi.

Çiçekçilikte paranın ikinci sırada bulunduğunun altını çizen Mert, amaçlarının güller solmadan birinin yüzünde tebessüm oluşturabilmek olduğunu dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :