Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:

"Herkes 'IŞİD'e vuruyorum' diyerek, ABD'nin piyonlarına vuruyor. Washington, 'Hani IŞİD'i vuracaktınız, benim adamlarımı vuruyorsunuz' diye yakınmakla meşgul"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, herkesin, "IŞİD'e vuruyorum" diyerek, ABD'nin piyonlarına vurduğunu, Washington'un, "Hani IŞİD'i vuracaktınız, benim adamlarımı vuruyorsunuz" diye yakınmakla meşgul olduğunu savundu.

Vatan Partisi basın biriminden yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Perinçek, partisinin Sürmeli Otel’de gerçekleşen Ankara milletvekili adayları tanıtım törenine katıldı. 

Açıklamada, konuşmasına da yer verilen Perinçek, Rusya'nın Suriye konusundaki son girişimi ile ortaya çıkan yeni durumu değerlendirdi. Rusya'nın, artık yalnız Suriye'de değil, aynı zamanda Doğu Akdeniz'de de olduğunu ifade eden Perinçek, Ukrayna'da karşı karşıya gelen ABD ile Rusya'nın, Suriye'de işbirliği yapmayacağını bildirdi. Perinçek, Rusya'nın, Batı Asya'da ABD'ye karşı cephe tuttuğunu savundu.

Batı Asya'da, Suriye, Irak, İran ve Rusya'nın aynı cephede olduğunu aktaran Perinçek, şu ifadelere yer verdi:

"ABD'nin Volkswagen'i hedef alarak Almanya sanayisine açtığı savaş, stratejik düzlemdedir. Berlin, Washington'a direniyor. Bu direnme, yalnız ekonomi alanında değil, her cephededir. Çin Halk Cumhuriyeti, ABD'yi barışçı yoldan geçme stratejisinde hayli yol aldı. Ve artık dünyanın yedi ikliminde, ABD tahakkümüne karşı mücadele edenlerin yanında konumlanıyor. Çin yöneticileri, kravatları çıkardılar ve batılıların 'Mao ceketi' dedikleri Asya ceketlerini giydiler. Çin ile Rusya arasındaki işbirliği sağlam adımlarla ilerliyor. Washington'un eski akıl hocalarından Brzezinski'nin 'Aman Çin'e karşı Rusya'yı yanımıza çekelim' öğütleri bir işe yaramadı. Toplam olarak baktığımız zaman, Batı Asya'da bölge ülkeleri ile Rusya, Almanya ve Çin ortak cephede buluştu. Artık Suriye, Avrasya'nın, başka deyişle Avrupa artı Asya'nın ön cephesi oldu. Ön cephe kuşkusuz bölge genişliğindedir."

Herkesin, "IŞİD'e vuruyorum" diyerek, ABD'nin piyonlarına vurduğunu iddia eden Perinçek, Washington'un, "Hani IŞİD'i vuracaktınız, benim adamlarımı vuruyorsunuz" diye yakınmakla meşgul olduğunu söyledi.

Perinçek, 24 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ABD'nin "kara gücüm" dediği PKK'ya karşı başlattığı harekata Washington'un hiçbir ciddi yanıt veremediğini anlattı. Perinçek, bu kez Rus uçaklarının yine ABD'nin "bizim adamlarımız" dediği teröristleri dövdüğünü, ABD'nin, ateşe sürdüğü örgütlere sahip çıkamadığını ileri sürdü.

Bölgede ve hatta dünya ölçeğinde kuvvet dengelerinin değiştiğini, ABD'nin, Suriye'de ve genel olarak Batı Asya'da yenildiğini savunan Perinçek, "ABD yenilmez" diyenlerin yenildiğini ve beş yüz yıllık Atlantik çağının, artık arkada kalarak, dünyanın Asya çağına girdiğini kaydetti.

AA

Gündem Haberleri

Yüzsüzlüğün bu kadarı: Önce dolandırdı sonra harçlık istedi
Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu
Gökyüzünde görülen ve tanımlanamayan 3 cisim merak uyandırdı
Amatör balıkçı köpek balığını böyle görüntüledi
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik