Uyuşturucu madde operasyonu

Gümrük Muhafaza ekiplerince Taşucu Seka Limanı’nda gerçekleştirilen operasyonlarda yaklaşık 60 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince Taşucu Seka Limanı’nda gerçekleştirilen operasyonlarda yaklaşık 60 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiği bildirildi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, söz konusu limanda, Taşucu Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği tarafından başlatılan incelemede şüpheli valiz içerisinde kırmızı, beyaz ve şeffaf poşetlere sarılı maddelerin yer aldığı tespit edildi. 

"Oli" isimli narkotik dedektör köpeğinin de aşırı tepki vermesiyle, 160 adet preslenmiş paket içerisinde toplam 30 kilo 962 gram ağırlığında esrar ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin narkotik dedektör köpeğinden de yararlanarak yürüttüğü arama çalışmaları sonucunda, kaktüslerin altına gizlenmiş plastik bidon ile yağ tenekesi tespit edildi. Dedektör köpeğin yoğun tepki verdiği plastik bidon ve teneke kutu incelemeye alındı. Açılan teneke kutu içerisinde, katı yemek yağı altına gizlenmiş 56 adet preslenmiş paket bulundu. Ele geçirilen plastik bidonun incelenmesinde ise alt kısmının kesilip silikonla yapıştırıldığı, içerisine 123 adet preslenmiş paket konulduğu anlaşıldı. Her iki kaptan 28 kilo 916 gram ağırlığında esrar çıkartıldı.

Olayla ilgili Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı doğrultusunda soruşturma başlatıldı.

AA

Gündem Haberleri

Yüzsüzlüğün bu kadarı: Önce dolandırdı sonra harçlık istedi
Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu
Gökyüzünde görülen ve tanımlanamayan 3 cisim merak uyandırdı
Amatör balıkçı köpek balığını böyle görüntüledi
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik