TUSAŞ, Ar-Ge'den 3,4 milyar lira çıkardı

Türkiye'nin havacılık sanayisindeki lider kuruluşu TUSAŞ, Ar-Ge projelerinin çıktılarıyla şekillenen Genel Maksat Helikopteri, Atak helikopteri, Anka, Gökbey, A400M, A350 ve Göktürk-1'deki sorumluluklarıyla önemli ekonomik büyüklüğe ulaştı

ANKARA (AA) - GÖKSEL YILDIRIM - Havacılık sanayisi gibi yüksek teknolojiye dayalı bir sektörde faaliyet gösteren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), Ar-Ge yatırımlarının karşılığını cirodaki yüksek artışla alıyor.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreni’nde "En fazla yeni Ar-Ge personeli istihdamı" ve "En fazla Ar-Ge harcaması" kategorilerinde ödül alan TUSAŞ, Türkiye'ye yüksek katma değer sağlamaya devam ediyor.

Üretim ve montaj ağırlıklı bir yapıdan tasarım, entegrasyon ve Ar-Ge yapan bir şirket haline gelen TUSAŞ, ciro ve karlılıkta istikrarlı bir büyüme yakaladı. Şirket 2018'de cirosunun yüzde 26’sını toplam Ar-Ge harcamalarına, yüzde 3,4’ünü ise öz kaynak Ar-Ge harcamalarına ayırdı.

TUSAŞ'ın Ar-Ge sonucu ortaya çıkan yeni ürünlerden elde ettiği ciro son 2 yılda yüzde 265 arttı. Şirket bu kapsamda 3,4 milyar lira gelire ulaştı. Söz konusu gelirin yüzde 16’sı yurt dışı satışlardan, yüzde 84’ü yurt içi satışlardan elde edildi.

Şirketin Ar-Ge projelerinin çıktıları Genel Maksat Helikopteri, Atak helikopteri, Anka, Gökbey, A400M, A350 ve Göktürk-1 gibi ulusal ve uluslararası platformlar ve projelerde kullanılıyor.

Ekonomi Haberleri

İhlas Vakfı 2024 Kurban Hisse Bedellerini Açıkladı
İşte Dünyanın en zengin şehirleri
Bunu Yapan Paraya Para Demedi
Balıkçılar ihracata kısıtlama istiyor
Altında son tahminler dudak uçuklattı: İşte Konya piyasalarında son durum