Start Up Band Müzik Yarışması

Türk ve mülteci müzisyenler, Start Up Band Müzik Yarışması'nda bir araya geldi

İSTANBUL (AA) - Türk ve mülteci müzisyenler, sosyal uyumun önemine dikkati çekmek için "Start Up Band Müzik Yarışması"nda bir araya geldi.

Habitat Derneği'nin yürüttüğü İMECE Programı kapsamında Babylon'da düzenlenen yarışmaya Türkiye, Irak, Afganistan, Ürdün, İran'dan 50 müzisyen katıldı.

Kendi şarkısını besteleyen 7 karma grup, performansları sergilerken, jüri tarafından yapılan değerlendirmeyle 3 gruba ödülleri verildi.

Ahmet Güvenç, Bülent Güven, Volkan Seviğ, Güntaç Özdemir, Birol Namoğlu'nun jüri üyeleri arasında olduğu yarışmada birinciliği "Insijam Band", ikinciliği "Birleşmiş Sesler", üçüncülüğü ise "The Moment Band" elde etti.

Yarışmanın birincisine 20 bin lira ve klip çekimi, ikincisine 15 bin lira, üçüncüsüne de 10 bin lira ödül verildi.

Birinci olan gruba ödülünü takdim eden Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır yarışmaya ilişkin, "Proje kapsamında burada yaşayan mültecilerin kendi işlerini kurmasını destekliyoruz. Projenin diğer önemli yanı da sosyal uyum. Sosyal uyum kapsamında da Türk ve mülteci gençleri bir araya getiriyoruz. Bugün de birbirini hiç tanımayan bu gençler bir araya geldi. Üç gün boyunca çalıştılar. Asıl mesajımız şu; ortak şarkılar söyleyebiliyorsak ortak ağlayabiliyorsak, ortak da yaşayabiliriz. Bu ülke, bu dünya hepimizin. Ortak şarkı söyleyenler, ortak da yaşayabilir." değerlendirmelerinde bulundu.

Birinci olan Insijam Band, ödül töreninin ardından şarkılarını tekrar seslendirdi.

AA

Gündem Haberleri

Yüzsüzlüğün bu kadarı: Önce dolandırdı sonra harçlık istedi
Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu
Gökyüzünde görülen ve tanımlanamayan 3 cisim merak uyandırdı
Amatör balıkçı köpek balığını böyle görüntüledi
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik