Sınai Mülkiyet Kanunu'nun uygulama esasları belirlendi

Kanunun uygulanmasında, marka, coğrafi işaret, tasarım, patent, faydalı model ile geleneksel ürün adlarına ilişkin hakların belge verilerek korunması ile ilgili uygulama esasları düzenlendi

ANKARA (AA) - Sınai Mülkiyet Kanunu'nun uygulanmasında marka, coğrafi işaret, tasarım, patent, faydalı model ile geleneksel ürün adlarına ilişkin hakların belge verilerek korunması ile ilgili uygulanacak usul ve esaslar belirlendi.

Türk Patent ve Marka Kurumunun "Sınai Mülkiyet Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Marka, coğrafi işaret, tasarım, patent, faydalı model ile geleneksel ürün adlarına ilişkin hakların korunması ve teknolojik, ekonomik ve sosyal ilerlemenin gerçekleştirilmesine katkı sağlanması amaçlanan Sınai Mülkiyet Kanunu, TBMM tarafından 22 Aralık 2016'da kabul edilerek 10 Ocak 2017'de Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Bugün yürürlüğe giren uygulama yönetmeliğinde de marka, coğrafi işaret, tasarım, patent, faydalı model ile geleneksel ürün adı başvurularına ilişkin esaslar, kurallar ve şartlar yer aldı.

Yönetmelikte, marka, patent, tasarım, coğrafi işaretleme başvurusu, müracaat incelemeleri, tescil esasları, itiraz uygulamaları, patent başvurularının fiziksel özellikleri gibi başlıklara ilişkin konular da ayrıntılı düzenlendi.

AA

Ekonomi Haberleri

Resmi açıklama geldi: Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor
İklim Dostu ve Kârlı: Farm Zero C Projesi ile Süt Üretimi Geleceğe Umut Veriyor
Alman Turizm Devi FTI'nin İflası: Türkiye Tatil Planları Tehlikede
Marmara sanayisi Konya'ya mı taşınıyor
Bakanlıktan çalışan annelere 325 euro destek