"Selçuklular Sergisi"ne yoğun ilgi

Açılışı Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan, İstanbul Türk İslam Eserleri Müzesi'ndeki "Selçuklular Sergisi" yoğun ilgi gördü.TYB Konya...

Açılışı Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan, İstanbul Türk İslam Eserleri Müzesi'ndeki "Selçuklular Sergisi" yoğun ilgi gördü.

TYB Konya Şube Başkanı Ali Köseoğlu, yaptığı açıklamada, sergiyi gezdiklerini söyledi.

Selçuklu medeniyetinin köklü bir medeniyet olduğunu belirten Köseoğlu, bu medeniyetin mirasçıları olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Özellikle Konya’da bu medeniyetin izlerini ortaya çıkaran çalışmaları gördükçe memnuniyetlerinin arttığını aktaran Köseoğlu, "Bundan bin yıl önce Anadolu kapılarını Türklere açan Selçukluların izlerini bu sergi vesilesi ile görmüş olduk. Müze yetkililerinden aldığımız bilgilerde bu serginin büyük ilgi gördüğünü gösteriyor. Bir kültür ve tarihsever olarak Selçuklu Belediyesine özellikle teşekkür etmek istiyorum. Umarım bu çalışmalar Selçuklu medeniyetinin daha fazla ifade edilmesi açısından bir başlangıç olur" diye konuştu. 

Selçuklu Belediyesi tarafından Sultanahmet Meydanı'nda yer alan Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde açılan "Selçuklular Sergisi", 30 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek.

AA

Gündem Haberleri

Yüzsüzlüğün bu kadarı: Önce dolandırdı sonra harçlık istedi
Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu
Gökyüzünde görülen ve tanımlanamayan 3 cisim merak uyandırdı
Amatör balıkçı köpek balığını böyle görüntüledi
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik