Kerkük'te 3'üncü Posta Güvercini Yarışması

Organizatör Adil:- "3'üncü Posta Güvercini Yarışması çerçevesinde barış ve kardeşlik mesajı taşıyan 8 bin güvercinin ülkenin güneyindeki Basra, Nasırıye ve Amara kentlerine ulaşmaları için havalandırdık"

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentinde barış ve kardeşlik mesajı taşıyan 8 bin güvercinin yer aldığı "3'üncü Posta Güvercini Yarışması" düzenlendi.

Yarışma organizatörü Ammar Adil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "3'üncü Posta Güvercini Yarışması çerçevesinde barış ve kardeşlik mesajı taşıyan 8 bin güvercinin ülkenin güneyindeki Basra, Nasırıye ve Amara kentlerine ulaşmaları için havalandırdık." dedi.

Güvercin yarışmasının sadece hobi amaçlı yapıldığını belirten Adil, "Ülkemiz zor günler geçirmesine rağmen güvercin yetiştiricileri bölgenin en ciddi yarışmalarından birini yapıyor." ifadelerini kullandı.

Kerkük'ten uçurulan güvercinlerin söz konusu kentlere ulaşıp ulaşmadığını teyit etmek için tüm güvercinlerin ayaklarına numara ve çip takıldığını söyleyen Adil, "Bilgisayar sistemi üzerinden bu güvercinlerin hareket yönünü tespit ediyoruz." bilgisini paylaştı.

Yarışmaya katılan güvercin yetiştiricilerinden Muhammed Hamdi ise ''Posta güvercinleri bir kentten diğer kente uçarak bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz barış, muhabbet ve kardeşlik ruhunu milletimize hissettirmesini istiyoruz.'' diye konuştu.

AA

Gündem Haberleri

Yüzsüzlüğün bu kadarı: Önce dolandırdı sonra harçlık istedi
Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu
Gökyüzünde görülen ve tanımlanamayan 3 cisim merak uyandırdı
Amatör balıkçı köpek balığını böyle görüntüledi
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik