1 Mayıs'a doğru

Hak-İş İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sakarya Şube Başkanı Gökdemir:- "Hak-İş olarak, Türkiye'nin kültürel ve önemli sanayi kentlerinden biri olan Sakarya'da daha önce Konya, Kayseri, Karabük ve Ankara'da yaptığımız gibi emekçilerin yoğun katılımıyla tarihi b

SAKARYA (AA) - Hak-İş İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, Hak-İş olarak Türkiye'nin önemli kültürel ve sanayi kentlerinden biri olan Sakarya'da emekçilerin yoğun katılımıyla tarihi bir 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Gökdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ın her zaman adına yakışır şekilde birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanması konusunda konfederasyonlara önemli görevler düştüğünü söyledi.

1 Mayıs'ın birlikte kutlanması konusunda belli oranda bir gelenek oluştuğunu ve geçmişte yapılan ortak çalışmalarla çeşitli tabuların aşılması ve 1 Mayıs'ın tatil günü olmasının başarıldığını belirten Gökdemir, "Hak-İş Yönetim Kurulu, 2016 yılı 1 Mayıs'ını tüm işçi ve memur konfederasyonlarına üye emekçilerin katıldığı ortak etkinliklerle kutlanmasının önemine inanmaktadır." diye konuştu.

Gökdemir, Hak-İş'in 1 Mayıs'ta bütün bu sorunlara karşı emekçilerin birlik ve dayanışma içinde olmasını beklediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"1 Mayıs'ı anlamlı ve değerli kılan birlik, dayanışma ve mücadele günü olmasıdır. Önemli olan 1 Mayıs'larda verilecek mesajların içeriği ve gücüdür. Hak-İş olarak, Türkiye'nin kültürel ve önemli sanayi kentlerinden biri olan Sakarya'da daha önce Konya, Kayseri, Karabük ve Ankara'da yaptığımız gibi emekçilerin yoğun katılımıyla tarihi bir 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Hak-İş, yıllardır verdiği mücadelenin kazanımı 2009 yılında Taksim'in 1 Mayıs kutlamalarına açılması ile 1 Mayıs'ı 2010, 2011 ve 2012 yıllarında geniş bir katılımla Taksim'de kutlamıştır. Ardından 1 Mayıs'ı Türkiye genelinde 2012'de Ankara, 2013'te Karabük, 2014'te Kayseri ve 2015'te Konya'da yoğun bir katılımla kutlamayı başarmıştır."

AA

Gündem Haberleri

Selçuk Bayraktar Geleceğin Mühendislerine İlham Verdi
Ankara, Çorum ve Kırıkkale'ye Gün Doğdu! TOKİ 2108 Konutun Kura Günü
Demir-Çelik Sektöründe Rekor Ceza: 2 Firmaya 7 Milyar TL
Adak Kurban Bağışı
İran İstanbul Başkonsolosluğu’nda bayraklar yarıya indirildi