Sen bakan değil oğlumsun

Sen bakan değil oğlumsun

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun, Konya'da şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldiği toplantıda duygusal anlar yaşandı.

Valilik Konağı'nda şehit aileleri ve gazilerle kahvaltıda bir araya gelen Ahmet Davutoğlu,  masaları tek tek dolaşarak bayramlaştı. Davutoğlu, 2010 yılında şehit olan Üsteğmen Mustafa Çuhadar'ın küçük kızı Hafza Nur'u kucağına alarak bir süre sevdi.

Bakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu ile aynı masada bulunan ve oğlu 1994 yılında şehit olan Asteğmen İsmail Kaya'nın annesi Makbule Kaya, Davutoğlu'na sarılarak ''Sana bakan değil, oğlum diyeceğim. Sen benim oğlumsun'' diyerek gözyaşı döktü.

Basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Bir gazetecinin Suriye'den Türkiye'ye gelenlerin sayısının 100 bini geçmesi halinde alınacak tedbirlerle ilgili sorusu üzerine Davutoğlu, şunları kaydetti:

''Mülteci sayısı binlerle, on binlerle ifade edildiğinde, 'o bölgede gerginlik ya da iç çatışma yaşanıyor' denilebilir. Ancak sayı yüz binleri aştığında bu bir mülteci akını olmaktan çıkar kütlesel bir göçe dönüşür. Suriyeli kardeşlerimize her zaman yardım edeceğiz ama sayı arttıkça sıradan bir gerginlik olmaktan, bir insanlık dramına, bir insanlık suçuna dönüşüyor. Yüz binlerce insan harekete geçmişse, bu bölgesel bir kriz olmaktan çıkar, uluslararası bir kriz olarak değerlendirilmesi gerekir. Önümüzdeki BM Güvenlik Konseyi'nde gündeme getireceğiz. Artık devletlerin Suriye'ye bakış açılarını değiştirmesi gerek.''

BM olaya el atmalı

Suriye'deki olayın artık bir iç problem olmaktan çıktığına dikkati çeken Davutoğlu, ''Artık bu olay komşu ülkelere karşı güvenlik riski ortaya çıkarmıştır. BM'nin misyonu gereği bu olaya el atmasını bekliyoruz'' dedi.