Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Konya'nın göğsünü kabarttı

Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Konya'nın göğsünü kabarttı

Amerika ve Hollanda’dan bilim insanlarının yer aldığı bir ekip tarafından; bilimsel makalelerin sayısı, atıf sayısı, yazar sırası, yazar sayısı, kendine atıf oranı gibi değişkenlerden oluşan endekste Konyalı bilim adamı da listede yer aldı.

Dünyanın en etkili 100 bin bilim insanının 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında listelendiği çalışma Stanford Üniversitesi’nin koordinasyonunda yürütüldü ve Plos Biology isimli bilimsel dergide yayımlandı. Çalışma, 1996-2017 yılları arasında en az 5 makale yayınlamış olan yaklaşık 7 milyon araştırıcı üzerinde yürütüldü ve 100 bin bilim adamı listelendi.

Türkiye’den 196 bilim insanının yer aldığı dünyanın en etkili bilim insanları listesinde, Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Çakmak Türkiye’den birinci, alanında ise dünyada altıncı sırada yer aldı.

Selçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olan Prof. Dr. M. Musa Özcan, Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda’dan bilim insanlarının yer aldığı bir ekip tarafından bilimsel makalelerin sayısı ve atıf sayısı, yazar sırası, kendine atıf oranı gibi değişkenlerden oluşan kriterler göz önünde bulundurularak dünyanın en etkili 100 bin bilim insanı listesinde üst sıralarda yer alma başarısını gösterdi. Prof. Dr. Özcan, Türkiye’den 196 bilim insanının yer aldığı listede Selçuk Üniversitesini başarı ile temsil etti.

Etiketler :