Anıt Meydanı'nda Kayboldu: Kıbrıs Gazisi Osman Kenar Yardım İstiyor

Anıt Meydanı'nda Kayboldu: Kıbrıs Gazisi Osman Kenar Yardım İstiyor

Kıbrıs Gazisi Osman Kenar, Beyşehir'deki Gaziler Günü töreninde kaybettiği madalyasını arıyor. Manevi değeri yüksek olan madalyayı bulanların haber vermesi isteniyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu Mahallesi sakinlerinden Kıbrıs Gazisi Osman Kenar, 19 Eylül Gaziler Günü törenlerine katılmak üzere gazi kıyafetlerini giydi. Anıt Meydanı'nda düzenlenen resmî törenin ardından bir arkadaşıyla çay içmek üzere yakındaki bir iş yerine geçen Kenar, sohbetin ardından evine döndü. Kıyafetini çıkardığı sırada gazilik madalyası yerinde olmadığını gören gazi, büyük bir üzüntü yaşadı.

Saatlerce Süren Aramalardan Sonuç Çıkmadı

Madalyanın düşmüş olabileceği ihtimali üzerine gazi Osman Kenar ve ailesi zaman kaybetmeden dışarı çıktı. Beyşehir Anıt Meydanı ve ziyaret edilen büfe çevresinde saatler süren detaylı bir arama gerçekleştirildi. Ancak yapılan tüm çabalara rağmen Kıbrıs Gazisi Osman Kenar için anlamı çok büyük olan madalyadan hiçbir iz bulunamadı.

"Maddi Değeri Değil, Manevi Değeri Büyük"

Yaşadığı derin üzüntüyü dile getiren gazi Kenar, Beyşehir halkına ve çevredeki vatandaşlara seslenerek yardım çağrısında bulundu. Madalyanın kendisi için paha biçilemez bir anı olduğunu belirten Kenar, "Kesin emin değiliz ama tören alanı ile gittiğim büfenin çevresinde düşmüş olabilir. Madalyamız altın değil ama bizim için manevi değeri çok büyük. Gören, duyan ya da bulan vatandaşlarımızdan insaniyet namına yardım bekliyoruz. Bulup getirenlere şimdiden minnettar olacağız" ifadelerini kullandı.

Anıt Meydanı'nda Kayboldu: Kıbrıs Gazisi Osman Kenar Yardım İstiyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.