Sarraflar Derneği'nden Memleket'e ziyaret

Sarraflar Derneği'nden Memleket'e ziyaret

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Kuşdemir ve ekibi Memleket gazetesi İmtiyaz Sahibi Adem Alemdar'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

2018 yılı Ocak ayında başkanlığa seçilen ve görevi eski başkan İsmail Karagöz’den devralan Mehmet Kuşdemir, Konya sarraflar esnafı adına zor bir sorumluluk aldıklarını ifade ederek "Kuyumcu esnafının sorunlarına çözüm aramaya ve Konya'ya katkı sunmak adına göreve geldik, inşallah bu sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğiz" diye konuştu.

img_1265.jpg

KONYA ESNAFI GÜVENİ SAĞLAMIŞ DURUMDA

Konya'nın her alanda Türkiye'nin önemli bir ili olduğuna da dikkat çeken Kuşdemir, "Konya'nın kuyumcu esnafı Türkiye'nin her yerinde güvenilirliğini sağlamış durumda. Hangi ilde olursa olsun Konya'nın imal ettiği ürünü hiç düşünmeden alırlar. Biz de dernek olarak denetimi kendi içimizde sağladık. Kuyumcu esnafının dışarıdan alacağı ürünler için de esnafımıza yardımcı oluyoruz. İnşallah esnafımızın başta hırsızlık olayları olmak üzere tüm sorunlarını çözme yolunda kollarımızı sıvadık" dedi.

MESLEK ODASI OLMAK İÇİN RAPOR HAZIRLIYORLAR

Derneğin bir üst çatı kuruluşu olmadığı için bazen bürokratik sıkıntılar yaşandığını da dile getiren Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Kuşdemir, "derneğimizi de meslek odası haline getirmek için çalışmalar başlattık. İnşallah önümüzdeki dönemde Türkiye'deki birkaç kuyumcu derneği ile bir araya gelerek Sayın Cumhurbaşkanımıza bir rapor sunacağız. Kabul görürse esnafımızın sorunlarına çözüm konusunda büyük bir adım atmış olacağız" ifadesini kullandı.

img_1271.jpg

KONYALI ESNAF ORDUMUZUN YANINDADIR

TSK tarafından terör örgütlerine yapılan Zeytin Dalı Harekatı’na da tam destek verdiklerini de ifade eden Kuşdemir, “Ordumuz Afrin’de emperyalistlere karşı savaşıyor. Aslında bu bir terör örgütlerine karşı değil batı ülkelerine yapılan bir savaştır. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında nasıl savaşmışsak aynısını Afrin’de yaşıyoruz. Dernek ve Konyalı esnaflar olarak her zaman devletimizin ve ordumuzun arkasındayız. Bu harekâtta bizlere düşen görevi her zaman yapmaya hazırız” dedi.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Adem Alemdar ise Başkan Kuşdemir ve ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Öte yandan ziyarette Başkan Mehmet Kuşdemir'in yanı sıra Başkan Yardımcıları Satılmış Kozan, Adnan Şenoğlu ve Yusuf Yaşar da yer aldı.

Haber Merkezi