Polisan Holding Satıldı! Bitlis Ailesi Devretti, İşte Yeni Sahibi

Polisan Holding Satıldı! Bitlis Ailesi Devretti, İşte Yeni Sahibi

Türkiye'nin köklü sanayi kuruluşlarından Polisan Holding'de devir süreci tamamlandı. Bitlis Ailesi hisselerini devretti, dümenin başına ise sektörün yakından tanıdığı bir isim geçti.

Türkiye sanayi dünyasının yakından takip ettiği dev satış resmen gerçekleşti. Polisan Holding A.Ş. bünyesindeki çoğunluk hisseleri, uzun süren görüşmelerin ardından el değiştirdi. Nisan ayında Rekabet Kurumu tarafından verilen onay sonrası, Bitlis Ailesi ile masaya oturan taraf CoreX Holding oldu.

Yapılan KAP açıklamasına göre, Bitlis Ailesi'nin elinde bulunan %77,73 oranındaki hisse, Hollanda merkezli CoreX'in iştiraki olan Corex Ports and Terminals Dilovası Liman İşletmeleri A.Ş.'ye devredildi.

318 Milyon Dolarlık Dev İşlem

Sektörde büyük yankı uyandıran bu satışın finansal detayları da netleşti. Pay başına 0,54 dolar üzerinden gerçekleşen işlemle, toplam satış tutarı 318,4 milyon dolar (yaklaşık 14,9 milyar TL) olarak kayıtlara geçti.

Bu hamleyle birlikte Bitlis Ailesi’nin Polisan Holding üzerindeki ortaklık payı tamamen sonlanırken, Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'ın sahibi olduğu CoreX Holding, şirketin ana hissedarı konumuna yerleşti. Mevzuat gereği, yeni yönetimin diğer ortaklara yönelik zorunlu pay alım teklifi sürecini kısa süre içinde başlatması bekleniyor.

ekran-resmi-2026-07-09-11-tqgf-cover.webp

Yönetimde Bayrak Değişimi: Selçuk Denizhan Görevde

Satışın hemen ardından şirketin kurumsal yapısında da hızlı bir değişikliğe gidildi. Yönetim kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda, Polisan Holding'in yeni Genel Müdürü belli oldu.

Daha önce grubun başarılı bağlı ortaklıklarından olan Poliport Kimya'da genel müdürlük koltuğunda oturan Selçuk Denizhan, artık Polisan Holding'in tüm operasyonlarını yönetecek. Sektör temsilcileri, bu atamanın şirketteki sürekliliği sağlamak adına stratejik bir hamle olduğunu belirtiyor. Polisan'ın yeni dönemde izleyeceği rota, iş dünyası tarafından merakla izleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.