Şanlıurfa'da ihtiyaç sahibi bin aileye sıcak yemek dağıtımı

Şanlıurfa'da ihtiyaç sahibi bin aileye sıcak yemek dağıtımı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da Gönüllü Kuruluşlar Aşevi tarafından, Vali Güngör Azim Tuna'nın da katıldığı programla yaklaşık bin aileye sıcak...

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da Gönüllü Kuruluşlar Aşevi tarafından, Vali Güngör Azim Tuna'nın da katıldığı programla yaklaşık bin aileye sıcak yemek dağıtıldı.

Kentte 1992 yılında birkaç hayırseverin girişimiyle kurulan aşevine gelerek sıraya giren, aralarında çocuk ve kadınların olduğu ihtiyaç sahipleri, yanlarında getirdikleri sefer taslarıyla yemeklerini aldı.

Programa katılan Şanlıurfa Valisi Güngör Tuna, vatandaşlara yemek dağıtıp, ihtiyaç sahipleriyle görüştü.

Gönüllü Kuruluşlar Aşevi sorumlusu Aziz Kutluay ve yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi alan Tuna, programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bu hizmetlerin önem taşıdığını anlattı.

Şanlıurfa'nın sahip olduğu güzelliklerden biri olan aşevinin 24 yıldır her gün bin aileye yemek verme geleneğine tanıklık ettiklerini belirten Vali Tuna, şöyle konuştu:

"Buraya kayıtlı toplumun yardıma muhtaç kesimlerine bir sosyal destek sunan sivil toplum kuruluşumuzun takdire şayan davranışına şahitlik ettik. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bunların hepsinin hem bugüne hem de ahirete birer yatırım olduğunu biliyoruz, inancımız gereği. Bunlar toplumumuzun aslında bizi ayakta tutan çok önemli dinamiklerdir. Özellikle duyarlı vatandaşlarımızın, maddi durumu iyi olan vatandaşlarımızın böyle küçük katkılarla burada yaşayan yüz binlerce insana yapabilecekleri çok önemli, değerli yardımlar olduğunu da bize ispatlıyor. Bu davranışların örnek olmasını diliyoruz. Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşlarımız, derneklerimiz çok güzel işler yapıyor. Bir kısmı kendisini insan yetiştirmeye, talebe okutmaya adamış, eğitim veriyor. Bir kısmı insanların karnını doyuruyor, bir kısmı başka ihtiyaçlar gideriyor, bir kısmı içimizdeki Suriyeli misafir kardeşlerimize yardımlar yapıyor."

Tuna, valilik olarak yardım konusunda aşevine destekte bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Gönüllü Kuruluşlar Aşevi sorumlusu Kutluay da yıllardır ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalıştıklarını ve her geçen gün daha da güçlendiklerini belirterek, kendilerine destek veren Tuna'ya teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :