Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın söyledikleri en çok Antalya'yı rahatlattı! Şehir geleceğe güvenle bakıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın söyledikleri en çok Antalya'yı rahatlattı! Şehir geleceğe güvenle bakıyor

Salgın artık eski gücünde değil. Bu sözler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ait. Türkiye'deki son vaka sayılarını açıklayan Bakan Koca, bu sözleri söyledikten sonra Antalya rahat bir nefes aldı. Kent turizm sezonunu iple çekiyor.

Dünyayı başka yeni bir geleceğe doğru ilk adımlarına sevk eden salgında 3 sene geride kalmak üzere. Bu süre içinde dünya önemli bir sınav verdi. Milyonlarca kayıp veren dünya ülkeleri aşının bulunmasının ardından varyantlarla yeni bir eşiği de geçti. Daha sonrasında ülkeler kısıtlamaları kaldırdı ve bir anlamda aşılama dünyaya nefes aldırmış oldu.

TÜRKİYE SINAVI BAŞARILI VERDİ Mİ?

Salgından en çok etkilenen ülkelerden biri olan Türkiye'de 11 milyona yakın vatandaş virüse yakalandı. 85 bin 600 vatandaşını kaybeden Türkiye'de aşılamanın ardından yeni bir süreç başlamış oldu. Artan vaka sayılarına rağmen hastane yoğun bakımlarına yatan sayısı da azaldı.

AŞILAMA TAM GAZ

Nüfusunun yüzde 84.42'si aşılanan Türkiye'ye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verdi. Bakan Koca vatandaşların artan vaka sayılarına aldırış etmemelerini ve virüsün eski gücünde olmadığını söyledi.

Şu ana kadar 1, 2 ve 3. doz toplam 142 milyon aşının yapıldığı Türkiye, geleceğe oldukça güvenli yürüyor.

DURUMA EN ÇOK ANTALYA SEVİNDİ

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamaları en çok turizm cenneti Antalya'yı sevindirdi. Bu yıl turizmde patlama bekleyen şehirde an itibariyle aşılama yüzde 81 bandında. Vaka sayıları da oldukça düşük olan kentte yeni sezonun turizm hazırlıkları da bu andan sonra ivme kazanacak gibi görünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.