Sağlık Bakanı Akdağ, Ordu'da

Sağlık Bakanı Akdağ, Ordu'da

Akdağ: - "İstiyoruz ki artık Türkiye'de buzları kırarak yola devam etme dönemi bitsin. Artık Türkiye'de yelkenlerini sonuna kadar şişirmiş ya da motorlarını sonuna kadar çalıştırmış gemiler son süratla muasır medeniyetlerin üstüne çıksın. Zenginleşelim, g

ORDU (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "İstiyoruz ki artık Türkiye'de buzları kırarak yola devam etme dönemi bitsin. Artık Türkiye'de yelkenlerini sonuna kadar şişirmiş ya da motorlarını sonuna kadar çalıştırmış gemiler son süratla muasır medeniyetlerin üstüne çıksın. Zenginleşelim, güçlü kuvvetli bir ülke olalım ki hepimiz daha rahat yaşayalım." dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Bakan Akdağ, Fatsa Kültür Merkezi'nde AK Parti Fatsa Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Genç Kürsü Programı'na katıldı.

Bakan Akdağ, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da yüzlerce şehit verildiğini anımsatarak, onlardan birisinin de 23 yaşındaki Oğuzhan Yaşar olduğunu söyledi.

Oğuzhan Yaşar'ın vefatı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yaşar'ın ailesine hastanede taziye ziyaretinde bulunduklarını anlatan Akdağ, şöyle devam etti:

"O mübarek bedeni orada beraber gördük. Yüzündeki nuru birlikte gördük. Oğuzhan 1 metre 95 santim boyundaydı, içine koyacak hazır tabut bulamadık. Erzurumlu delikanlıydı. Ailesiyle birlikte aldık götürdük, şehidimizi Erzurum'da 2 bin rakımın üstündeki köyünde kabrine emanet ettik. Oğuzhanlar canlarını verirken oluyor da seçilmeye sıra gelince olmuyor öyle mi ? Öyle düşünenlere yazıklar olsun."

Akdağ, açıkça olmasa bile bunu söyleyip, konuşanların olduğunu ifade ederek, "Şehit olmaya gelince evet, seçilmeye gelince hayır. Biz biliyoruz ki bu ülkenin geleceği, sizlersiniz gençler. Biz biliyoruz ki yarın 15 Temmuz'lara niyetlenenler karşılarında sizi bulacaklar. Allah'ın izniyle korkularından o 15 Temmuz'lara bile bir daha niyetlenemeyecekler. Biz bunun için 16 Nisan referandumuna gidiyoruz. Biz bunun için 16 Nisan'da güçlü bir hükümet sistemi kurmak istiyoruz." diye konuştu.

- "Demokrasiye darbe vurabilecek hiçbir şey istemiyoruz"

Buz kırma gemilerinin olduğunu ve bunların özellikle kutuplarda kullanıldığını dile getiren Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz de iktidara geldiğimiz ilk günlerden beri bu buzları kıra kıra yolumuza devam ediyoruz. İstiyoruz ki artık Türkiye'de buzları kırarak yola devam etme dönemi bitsin. Artık Türkiye'de yelkenlerini sonuna kadar şişirmiş ya da motorlarını sonuna kadar çalıştırmış gemiler son suratla muasır medeniyetlerin üstüne çıksın. Zenginleşelim, güçlü kuvvetli bir ülke olalım ki hepimiz daha rahat yaşayalım. Çok daha mükemmel eğitim imkanlarımız olsun. Çok daha mükemmel sağlık hizmetleri alalım. Bütün hizmetleri katlayarak götürelim."

Akdağ, bunun için biz yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini istediklerini vurgulayarak, "Ayağımızda hiçbir pranga kalmasın. Demokrasiye darbe vurabilecek hiçbir şey istemiyoruz. Değerli gençler referandum önümüze böyle bir fırsat getiriyor. Bu fırsat milletimizin geleceği için ama her şeyden önce sizin için gerekli. Çünkü bu ülkenin geleceği sizlersiniz." dedi.

- "Bu işin bir memleket meselesi olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız"

"Hiç kimse Türkiye'nin önünü kesmeye yeltenmesin" diyen Akdağ, "O terörün kasasını da ezeceğiz. Adı ne olursa olsun. İster FETÖ olsun, ister PKK olsun, ister DAEŞ olsun, ister DHKP-C olsun. Göz bebeğimiz Cumhurbaşkanımızın söylediği, topunuz gelin. 16 Nisan’da Allah’ın izniyle biz güçlü bir Türkiye’ye uyanacağız." şeklinde konuştu.

Akdağ, herkese bu konuda görev düştüğünü de işaret ederek, şunları kaydetti:

"Burada hepimize iş ve görev düşüyor. Özellikle gençlere çok görevler düşüyor. Sizlerden bu referandumdan çok farklı bir gayret bekliyoruz. Herkesin yanına önümüzü ilikleyerek gideceğiz. Hiç kimse bizim için öteki değildir, kime oy vermiş olursa olsun hepsi canımızdır, ciğerimizdir. Başımızın üstünde yeri vardır. 'Hayır' verecek olsa da öyledir. Ama 'hayır' vermesinin memlekete nasıl pahalıya mal olabileceğini ona biz sabırla anlatacağız. Bu işin bir memleket meselesi olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız."

Bakan Akdağ, daha sonra aynı binada düzenlenen sandık başkanları toplantısına katıldı.

Programlara AK Parti Ordu milletvekili Oktay Çanak, Ergün Taşçı, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.







AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :