Roman vatandaşların istihdamına katkı

Roman vatandaşların istihdamına katkı

Türkiye Romanlar Konfederasyonu tarafından yürütülen "Roman İstihdam ve Meslekli Danışmanlık Ağı" projesi kapsamında 18 kişiye sertifika verildi

KOCAELİ (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye Romanlar Konfederasyonu tarafından yürütülen "Roman İstihdam ve Meslekli Danışmanlık Ağı" projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan 18 kişiye sertifikaları verildi.

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, konfederasyonda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, eğitim ve istihdam konusunda üyelerine katkı sağlamak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Ara eleman ihtiyacının bulunduğu forklift operatörlüğü alanında kurs açmayı uygun gördüklerini ifade eden Çokyaşar, "Milli Eğitim Bakanlığıyla düzenlediğimiz, ücretlerini kurum olarak ödediğimiz kurs başlattık. Kursu başarıyla tamamlayan 18 kardeşimiz, sertifika almaya hak kazandı. Arkadaşlarımıza iş anlamında da yardımcı olmaya çalışacağız. Ama kendileri de artık fabrikalarda iş arayabilirler ama bu sertifikalarla kendileri de nitelikli insan oldular." diye konuştu.

Çokyaşar, Roman Eylem Strateji Planı'nın da kamu kurumlarınca desteklenmesi isteyerek, eğitim ve istihdam anlamında iyi bir noktaya gelmek istediklerini belirtti.

Kursların istihdam noktasında da katkı sunacağına inandığının altını çizen Çokyaşar, "Açılan bu kurslar işsizliğin azalmasıyla ilgili devlet istatistiklerinde yer alacak. Zaten bu projeyi ve programları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla yürütüyoruz. İŞKUR aracılığıyla bu kayıtları onlara da bildiriyoruz. Bu kurslar fazlalaştırmalıyız. Milletimiz de kursların önemini bilmeli." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Çokyaşar, eğitimi tamamlayan 18 kursiyere forklift operatörü sertifikası verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :