Renault Twizy Türkiye'de

Renault Twizy Türkiye'de

Renault Twizy, sıradışı tasarımı ile sıfır Co2 salımlı çevreci %100 elektrikli bir quadricycle / 4 tekerlekli araç.

  • Twizy, hem konforlu, hem eğlenceli, hem de cesur ve yenilikçi iki koltuklu tasarımıyla kendi segmentini yaratıyor..
  • Twizy, büyükşehirlerdeki trafik sorununa en uygun çözüm! Ultrakompakt Twizy, çok küçük alana bile park edilebiliyor.
  • Twizy’de sürücü ön hava yastığı ve dört noktalı ön emniyet kemeri ve arka yolcu için de üç noktalı arka emniyet kemeri ile güvenliğe önem veriliyor.
  • Renault Twizy’nin benzersiz tasarımının yanı sıra kişiselleştirme özelliği ile kendine özgü bir Twizy yaratılabiliyor.
  • Twizy, Renault Spor Teknolojilerinin geliştirdiği olağanüstü bir UDO (Unidentified Driving Object / Tanımlanamayan Ulaşım Cismi). Martı kanadını andıran kapıları ile çekici bir tasarıma sahip Twizy, adını en büyük iki özelliğinden aldı: kolay kullanım (Easy-Kolay) ve iki kişilik bir ultramobil (Twin-İkiz) 
  • Twizy tek motor ve tek ekipman seviyesi ile pazara sunuluyor: 17bg gücünde, maksimum hızı 80km/s Twizy’nin tek versiyonu “Life”
  • Renault Twizy, 100km.lik menzile sahip. Twizy’nin şarjı 3½ saatten daha az bir sürede tamamlanabiliyor. 6.1kw/s lityum-iyon bataryası 220V’luk herhangi bir elektrik prizinden şarj olabiliyor.
  • Twizy, Türkiye’de 26 Haziran 2014 tarihinden itibaren satışa sunuluyor. Renault Twizy bataryası ile birlikte satılıyor ve bataryası dahil 13.700€’dan başlıyor.  
  • Renault’nun yepyeni tasarımı Twizy, İspanya’nın Valladolid şehrinde üretiliyor.

Twizy: 100% eğlence, 100% size özel

Twizy, tepeden tırnağa %100 elektrikli olarak tasarlanan ve hedefi şehir içi ulaşım olan bir araç, üstelik pazarda Twizy’nin eşi benzeri yok. İlk olarak 2009 Frankfurt Otomobil Fuarında avangard bir konsept olarak tanıtılan Twizy, Haziran ayının ortasında Renault showroomlarında boy gösteriyor. Hem kadın hem erkek müşterileri, hem gençleri, hem de profesyonelleri hedefleyen Twizy’nin özel bir hedef müşteri kitlesi yok– Twizy sıradışı olmakla kalmayıp aynı zamanda gerçek, ekonomik ve çevreye duyarlı bir eğlence arayan herkes için!

Bir otomobilin sunduğundan çok daha hızlı, benzersiz bir ulaşım konsepti...

Hem sessiz olmak hem de çok sükse yapmak mümkün! Twizy şehirde yaşayanlara yeni, eşsiz bir şehir içi ulaşım çözümü sunuyor. Ultra kompakt (uzunluk = 2.34m / genişlik = 1.24m) Twizy, çok küçük alanlara bile sığabiliyor ve küçücük bir alana bile park edebiliyor.  Sıfırdan 45km/sa’e çıkmak (50 metrelik bir mesafede 125cc bir scooter’ın performansına eşit) sadece altı saniye alıyor: Twizy inanılmaz derecede etkileyici bir dört tekerlekli araç! Sıradan bir şehir içi yolculukta, - park etme dahil- sürücüye %25 oranında zaman kazandırıyor ve bir damla bile yakıt harcamıyor. Sunduğu panoramik görüş açısı, ince ön cam sütunları, açık mimarisi ve 3.4 metre dönüş çapı sayesinde, trafikte çeviklik bir yaşam tarzına dönüşüyor. 

Twizy iki ya da üç tekerleklilerden daha güvenli

Twizy de Renault’nun araç güvenliği alanındaki olağanüstü uzmanlığından yararlanıyor. Twizy, eşsiz görünümü ve çevreciliğinin yanı sıra iki tekerlekli araç çevikliği ile konvansiyonel bir otomobilin güvenlik ve konfor özelliklerini bir arada sunuyor. Her şeyden önce, dört tekerlek tabii ki iki ya da üç tekerlekten çok daha dengeli. Bunun yanısıra Twizy, disk frenleri ve Renault Spor Teknolojilerinin özel geliştirme girdileri sayesinde yolu adeta kucaklıyor. Twizy olağanüstü orantısıyla iki koltuk çevresinde tam bir koruma alanı sağlıyor. Twizy’de sürücü ön hava yastığı ve dört noktalı ön emniyet kemeri ve arka yolcu için de üç noktalı arka emniyet kemeri bulunuyor. Twizy’nin kapıları hem dış etkenlere hem de hava akımına karşı ek koruma sağlıyor. Bunun yanında, ön panelde bulunan iki torpido gözünde (3.5 ve 5 litre, ikincisi kilitlenebilir) 12V güç kaynağı mevcut ve ayrıca yolcu koltuğunun arkasında 31 litrelik bir bagaj alanı saklı.

Kişiye özel tasarım

Twizy kullanıcıları, aracın içinde ve dışında kendi istedikleri kişiselleştirme özelliğini seçme özgürlüğüne sahip. Tavan ve kapılardan, alüminyum jantlara, ve hatta torpido gözü kapakları ve koltuk döşemelerine kadar bir çok alan kullanıcının isteğine göre farklı renklerde kişiselleştirilebiliyor. Martı kanadını andıran kapıları ve çekici şehirli görüntüsü ile Twizy klas ve benzersiz bir model, kimse gözlerini ondan alamayacak…

Tek motor, tek ekipman seviyesi…

Twizy’de tek bir motor seçeneği bulunuyor:

  • Twizy’nin motoru 13kW (17bg) gücünde. Maksimum tork değeri 57Nm, maksimum hızı ise 80km/sa.

Twizy ekipman seviyesi olarak da tek bir versiyon sunuyor: “Life” versiyonu. Kişiselleştirme seçenekleri, 13’’ alüminyum jantlar (farklı renklerde), Bluetooth müzik sistemi ve metalik boya opsiyon olarak sunuluyor.

Şarj ve Menzil

Araç, 100 km şehir menziline sahip. 6.1kW/sa lityum-iyon bataryası ve fren/hız düşürme sırasında enerji kazanımı sistemi sayesinde Twizy kullanıcısı, günlük hayatta ekonomik sürüş ilkelerini gözeterek ortalama 80 km’lik menzile ulaşabiliyor. (Menzil, yol koşulları, sürüş tarzı ve hız faktörleri doğrultusunda değişiklik gösterebilir.) En zor yol şartlarında bile 55km lik menzile ulaşmak mümkün.

Twizy’nin şarjı 3½ saatten daha az bir sürede tamamlanabiliyor. Twizy’yi farklı kılan en önemli özelliklerinden biri de 220V’luk herhangi bir elektrik prizinden şarj olabilmesi. Twizy, 220V ev prizi uyumlu entegre üç metre uzunluğunda batarya şarj kablosu ile satılıyor.

Twizy her ihtiyaca ve isteğe uyum sağlıyor

Twizy’de müzik dinlemek de mümkün. Opsiyon olarak sunulan İki hoparlörlü taşınabilir cihazlar için ses sistemi; Bluetooth veya USB’den müzik dinlemeye olanak veriyor. Aksesuar olarak satılan fermuarlı kapı camları ise yağmurlu ve rüzgârlı havalardaki son derece işlevsel… ... Hem yalın hem de aynı zamanda şık olunabileceğinin mükemmel bir kanıtı olan Twizy her ihtiyaca ve isteğe uyum sağlıyor.

Renault Spor Teknolojilerinin en son kreasyonu

Twizy, Renault’nun motorsporları departmanında şekillendi. Renault Spor Teknolojileri tarafından çizilen şasi ve performans özelliklerine yönelik ilk bilgilerden, F1 motorları gibi aynı dinamolarla çalışan motor ve güvenirlik arasındaki uyuma kadar Twizy’nin gelişimi uzman ellere emanet edildi. Konseptin en başından bu yana misyonu hem kolay kullanım (EASY- KOLAY) hem de iki kişilik bir ultramobil (TWIN- İKİZ) ortaya çıkartmaktı.

Bu rafine teknolojinin yeni ürünü diğer güçlü yanlarına ek olarak, Renault mirasını hak eden aktif ve pasif güvenlik sistemleri içeriyor. Twizy, düşük ağırlıklı bataryası ile, elektrik motorunun (13kW, 57Nm) şaşırtıcı şekilde hızlanması sayesinde, tek kelimeyle benzersiz bir konsept sunuyor.