Ramazan Bayramında sokağa çıkmak bayram namazı ve bayramlaşmak da yasak

Ramazan Bayramında sokağa çıkmak bayram namazı ve bayramlaşmak da yasak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya göre, eğer farklı bir durum gelişmezse Ramazan Bayramından sonra normalleşme başlıyor. Haziranın başında her il için farklı bir uygulama geliyor.

"Evde kal çağrıları ve sokağa çıkma yasakları ne zaman bitecek" sorusuna cevap geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı planlamaya göre, eğer bir dalgalanma olmazsa Ramazan Bayramı’ndan sonra kademeli olarak normalleşme gündeme gelecek. Haziran başında her il için farklı bir uygulama başlayacak.

Edinilen bilgiye göre toplantılarda, önümüzdeki iki haftalık ve bir aylık süreçlere ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Alınan kararların uygulaması konusunda sıkıntının sürdüğü, sosyal mesafe ve sokağa çıkmama konusunda ihlaller yaşandığı ifade edildi. Toplantılarda, önümüzdeki bir haftanın kritik olduğu, iki haftalık verilerin de sonraki süreçle ilgili planlamaları belirleyeceği kaydedildi. Buna göre, her ilin pik noktasının farklı tarihlerde gerçekleşmesi bekleniyor. Sokağa çıkma yasağının hafta sonu ile sınırlı kalması veya daha da genişletilmesine bu verilerin çıkmasından sonra karar verilecek.

Bakan Koca’nın dile getirdiği mayıs ayı takvimine göre, Ramazan Bayramı’ndan sonra kademeli olarak esnemenin gündeme getirilebileceği belirtiliyor. Haziran ayı başında her il için farklı uygulamaya gidilebileceği ifade ediliyor

Etiketler :