Rakı balık görüntüleri sorulan İmamoğlu: Kim servis etti takipçisi olacağım

Rakı balık görüntüleri sorulan İmamoğlu: Kim servis etti takipçisi olacağım

İstanbul'da binlerce kişi yollarda mahsur kalmışken, çözüm için konuşması beklenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, o esnada bir balıkçıda İngiltere Büyükelçisi ile yemek yemesi tepkilere yol açtı.

AKOM'da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, tartışılan balıkçı fotoğrafına ilişkin olarak, "Devletin imkanları kullanılarak bir mobese kamerasının görüntülerinin böylesi bir magazinsel sürecin parçası yapılacak şekilde servis edilmesinin sağlanmasının karşısında ben takipçi olacağım" dedi.

İmamoğlu İstanbul'da kar yağışı nedeniyle büyük sorunların yaşandığı sırada Sarıyer'de bir balıkçıda Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ile yemekte bir araya gelmesini ise, "Benim tabii yoğun bir gündemde çalışırken böyle bir yemeğe gitme meselemin bu kadar gündeme taşınılmasını, taşıtılmasını şaşkınlıkla takip ettim. Bir Büyükelçi ile Türkiye'nin en yoğun ilişkide bulunduğu bir ülkenin temsilcisi ile yenilen bir yemekten bahsediyoruz. Kaldı ki bu yemek daha önce büyükşehir belediyesini ziyaret etmiş, kendisi ile beraber resmi görüşmemizi yapmış, akabinde böyle bir buluşmayı tasarlamış belediye başkanıydım. Biz yaklaşık 25 gün önce böyle bir buluşma gününü netleştirmiştik. Hatta gideceğimiz mekanı da belirlemiştik. O mekanda gizli bir yemek değil bu. Zaten kamuya açık bir alan. Benim 23 yıllık gittiğim bir mekan" dedi

"İBB Başkanının karla mücadele kadar dünya ülke temsilcileri ile kuracağı ilişki de görevidir ve sorumluluğudur" diyen İBB Başkanı, "Sayın büyükelçi bu kara rağmen verdiği söz gereği bir gün önce kalıp İstanbul'a gelmiştir. Gün boyu yaptığımız çalışmalardan sonra bir vakit dilimi ayırıp oraya gidip resmi buluşmayı eşlerimizle beraber yaptık. Sohbet ettik, yemeği ülkemizi konuştuk. Ülkemiz İngiltere ilişkileri ile ilgili sohbet ettik. İBB Başkanının karla mücadele kadar dünya ülke temsilcileri ile kuracağı ilişki de görevidir ve sorumluluğudur" diyerek kendisini savundu.

Kar küreme aracıyla restorana gitti! Görüntüler ortaya çıkınca Valiye başvurdu

Restorana gidişine ilişkin güvenlik kamera görüntülerine de değinen İmamoğlu, "Devletin imkanları kullanılarak bir mobese kamerasının görüntülerinin böylesi bir magazinsel sürecin parçası yapılacak şekilde servis edilmesinin sağlanmasının karşısında ben takipçi olacağım. Bu çok önemli bir meseledir. Ben bu konudaki düşüncemi İstanbul Valisi sayın Yerlikaya ile dün ve bugün paylaştım. Çünkü İstanbul'un Mülki Amiri olarak benim tereddütlerimi gidermekle görevli olduğunu düşünüyorum. Biz bir görüntüyü hiçbir arkadaşım, hiçbir yere servis edemez. Meselenin hukuki olarak takipçisi olacağım, mücadelemin devam edeceğini ifade edeyim" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum