Pamukkale Üniversitesindeki FETÖ yapılanmasına ilişkin dava

Pamukkale Üniversitesindeki FETÖ yapılanmasına ilişkin dava

115 sanıklı davada ara karar açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu 5 sanığın tahliyesine hükmetti

DENİZLİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Pamukkale Üniversitesindeki (PAÜ) yapılanmasına yönelik açılan, 65'i tutuklu 115 sanığın yargılandığı davada ara karar açıklayan mahkeme heyeti, 5 tutuklu sanığın tahliyesine hükmetti.

Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesince Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu, tutuksuz sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

Sanık savunmalarının alındığı duruşmada Cumhuriyet savcısı, ara karar için mütalaasını sundu. Tutuklu sanıklar Fikret Türk, Bayram Şahal, Mustafa Öztaş ve Yunus Emre Tanış'ın tahliyelerini isteyen Cumhuriyet savcısı, diğer tutuklu sanıkların ise mevcut hallerinin devamını talep etti.

Sanık ve avukatların tahliye taleplerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi.

Daha sonra ara kararını açıklayan heyet, Fikret Türk, Bayram Şahal, Mustafa Öztaş ve Yunus Emre Tanış'ın, üzerlerine atılı suçun niteliğinin değişme olasılığı nedeniyle, sanık Uğur Öğülmüş'ün de eyleminin sübutu halinde hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanma olasılığının bulunması nedeniyle tahliyelerine karar verdi.

Tahliyelerine hükmedilen sanıklar hakkında adli kontrol şartının uygulanmasına hükmeden heyet, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 21 Ağustos'a erteledi.

- İddianameden

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde çoğu üniversiteden ihraç edilen öğretim üyesi sanıklar, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti'ni ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlarından yargılanıyor.

13 Haziran'da görülmeye başlanılan davada 23 Haziran'da verilen ara kararda 5 tutuklu sanığın tahliyesine hükmedilmiş, 19 Temmuz'daki ikinci ara kararda ise tutuksuz yargılanan eski PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile 2 sanığın tutuklanmasına, 6 sanığın da tahliyesine karar verilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :