Otokar Zırhlı Muharebe Araçları IDEX'te

Otokar Zırhlı Muharebe Araçları IDEX'te

Otokar, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de 17-21 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenecek savunma sanayi fuarı IDEX'te 4x4, 6x6 ve 8x8 zırhlı muharebe araçlarını sergileyecek.

Bir Koç Topluluğu şirketi olan, Türk savunma sanayiinin en büyük özel sermayeli kuruluşu Otokar, kuruluşunun 50. yılında Ortadoğu'nun en büyük savunma sanayii fuarı olan ve 17-21 Şubat 2013 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlenecek IDEX fuarına katılıyor.

Fuarda dünyanın önde gelen savunma sanayii şirketleri ile birlikte Otokar, ARMA ailesini, mayına dayanıklı zırhlı asker taşıyıcı modeli ile KAYA II'yi, dünyaca ünlü taktik tekerlekli zırhlı aracı COBRA'yı ve Otokar ISV iç güvenlik aracını sergileyecek. Ayrıca IDEX 2013 ile Otokar'ın ARMA 8x8 ve KAYA II araçları körfez bölgesinde ilk kez görücüye çıkacak.

Otokar'ın bu yıl 8'inci kez IDEX Fuarı'na katıldığını ve dünya çapında tanınan ve beğenilen bir marka olduğunu belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en büyük tedarikçilerinden biri olmanın yanı sıra dünya çapında 30'a yakın ülkede 25 binden fazla Otokar aracının 40 farklı kullanıcı tarafından aktif bir şekilde görevde olması bizi çok mutlu ediyor. Ar-Ge'ye verdiğimiz önem sayesinde Otokar'ın ürün gamı son 2 yıl içerisinde oldukça gelişti. Bugün Otokar, zırhlı muharebe aracı tasarımı ve üretimi konusunda lider bir konumda. Bu yıl da IDEX, Körfez Bölgesi'ndeki tüm kullanıcılarımızla biraraya geldiğimiz bir fuar olacak.” diye konuştu.