Orhan Veli Kanık, Yenişehir’de anılacak

Orhan Veli Kanık, Yenişehir’de anılacak

MERSİN (İHA) – Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Kent Konseyi ve İçel Sanat Kulübü ile birlikte Türk edebiyatının önemli şairlerinden...

MERSİN (İHA) – Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Kent Konseyi ve İçel Sanat Kulübü ile birlikte Türk edebiyatının önemli şairlerinden Orhan Veli Kanık'ı düzenlenecek "Bir Garip Orhan Veli" etkinliğiyle anacak.

Türk edebiyatına damga vuran birçok şiire imza atan, Garip Akımının öncülerinden Şair Orhan Veli Kanık, ölümün 70'inci yıl dönümde Yenişehir ilçesinde şiirlerle anılacak. "Bir Garip Orhan Veli" etkinliği 14 Kasım Cumartesi günü saat 15.00'te Kültür Park Amfi Tiyatroda düzenlenecek.

Etkinlikte, sanatçı ve yazar Başak Karatepe, Sanat İyileştirir adlı kitabını da imzalayacak. Kitabın satışından elde edilecek tüm gelir, Mersin'de maddi durumu olmayan çocukların sanat eğitimlerine katkı sağlanması amacıyla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.