'Onaylı Randevu Sistemi' beklentiyi karşıladı

'Onaylı Randevu Sistemi' beklentiyi karşıladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta uygulamaya konulan Onaylı Randevu Sistemi'nin ardından 81 ilde yapılan değerlendirmelerde randevusuna gelen vatandaş oranında önemli bir artış yaşandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Onaylı Randevu Sistemi hakkında bilgi verdi. Koca, "Şu anda bir sorunla karşılaşılmadığını söyleyebilirim. Özellikle sadakatsizlik ve son dakika iptalleri sebebiyle kapasitemizin yüzde 30'unu kullanamıyorduk. Bu anlamda sadakat oranında, randevusuna gelen vatandaşımızın oranında önemli artış olduğunu söyleyebilirim" dedi.

"Sorunu Çözene Kadar Mücadeleye Devam Edeceğiz"

Başlayan uygulama sonrası randevulara gelen vatandaş oranındaki artışı değerlendiren Koca, "Yarın Koordinasyon Kurulu Toplantımız var. Koordinasyon Kurulunda değerlendirmiş olacağız. Bir aylık sonuçları da gelecek ay açıklayacağız. Bütün medyaya açık bir şekilde değerlendirme sonuçlarını açıklamış olacağız. Buradaki esas gündemimiz, vatandaşımızı daha hızlı sağlık hizmetine eriştirmek. Tüm gayret ve çabamız bunun için" ifadelerini kullandı.

Koca, illerde ve hastanelerde yapılan değerlendirmelerde özellikle bazı branşlarda sorunlar tespit ettiklerini ve bu sorunları çözmek için çalıştıklarını belirterek, "Amaç; vatandaşın sağlık hizmetine bütün branşlarda erişebilmesini sağlayabilene kadar çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

"Tüm Mesaimizi Çözüm İçin Harcıyoruz"

Sağlık hizmetlerine yönelik yeni projelerle ilgili soruya yanıt veren Koca, "Şu an en öncelikli gündemimiz sağlık hizmeti talebi olan vatandaşlarımızın tamamının talebini en hızlı ve en uygun şekilde karşılamak. Tüm mesaimizi çözüm için harcıyoruz. Bu konuyu çözene kadar daha öncelikli bir gündemimiz olmayacak. Çözüm var ve yakın zamanda daha iyi sonuçlar aldığımızı hep birlikte göreceğiz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.