Öğretmenlerden müzik ziyafeti

Öğretmenlerden müzik ziyafeti

Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğretmenleri Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Konseri ile Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda seyircileriyle buluştu.

Müzik öğretmeni Münevver Betül Durak'ın hazırladığı ve yönettiği, okuldaki farklı branş ögretmenlerinden oluşan koronun icra ettiği konsere İl ve İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler izleyici olarak katıldı. Okul müdürü Muhammed Acıyan konser başlangıcında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmasında öğrencilerin kültürümüz ile olan bağlarının kuvvetli hale getirilmesi gerektiğini, bu bağlamda öğrencilere kültür ve sanat konusunda çok iyi bir örnek olan, başta bu konserin mimarı olarak nitelendirdiği Müzik Öğretmeni Münevver Betül Durak olmak üzere, konseri icra eden çok değerli okul öğretmenlerine teşekkürlerini iletti. Türk Sanat Müziği bölümü ile konsere başlayan topluluk Kürdilihicazkar, Muhayyerkürdi ve Uşşak makamlarında şarkılar seslendirdi.

İkinci bölüme ise Türk Halk Müziği ile devam ederek solist ve korist öğretmenler Anadolu'nun her yöresinden türküler seslendirdi. Okul Müdürü Muhammed Acıyan da Kırşehir yöresine ait Acem kızı türküsünü icra ederek her zaman öğretmenlerinin yanında olduğunu vurguladı ve seyircilerin büyük beğenisini kazandı. Son bölümde Konsere konuk sanatçı olarak katılan Fatih Çinioğlu udu ile Konya Türküleri çalıp söyleyerek tüm seyircileri coşturdu. Konser sonunda Okul Müdürü Muhammed Acıyan tarafından görevli öğretmenlere teşekkür belgesi takdim edildi. Salonu tamamen dolduran Yavuz Sultan Selim Ortaokulu'nun daimi izleyicileri konseri icra eden hanende ve sazende öğretmenlere tam not verdi.